001 -Brouwer Transport
De Vinken zegeviert in eerste thuiswedstrijd

De Vinken zegeviert in eerste thuiswedstrijd


Geplaatst op: 4 september 2017

Afgelopen zaterdag trad het eerste achttal van korfbalvereniging De Vinken in het strijdperk tegen het bezoekende Madjoe uit Rijnsburg.  In een magere wedstrijd zegevierden de Vinkeveners uiteindelijk met 10-8.

Basisacht

Trainer-coach Dirk van der Vliet mist dit jaar de door studie niet meer beschikbare Emese Kroon en Jelle Mul. Voor hen in de plaats komen Lieke Melchers (ex-Weidevogels) en de van een knieblessure herstelde Kelvin Hoogeboom. Zij vormen naast Roosmarijn Mooij, Annick Stokhof, Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang, Jerom Stokhof en Rutger Woud de basisacht van het Suiteteam.

De thuisploeg kwam maar moeizaam op gang. Al snel nam Rijnsburg het initiatief en na een mooie doorloopbal van Annick Stokhof liep Madjoe zelfs uit naar 1-4. Ook de 2-4 van Annick gaf nog onvoldoende vertrouwen. Eén van Madjoes topschutters lepelde vervolgens 2-5 op het scorebord. Nu leek de Vinkendefensie voldoende gewaarschuwd. Attenter verdedigen gaf de aanval meer ruimte om aan te sluiten. Doelpunten van Jerom Stokhof en twee maal zus Annick brachten de teams weer op gelijke hoogte. Echter nu kreeg de tweede spits van Madjoe het op de heupen, met een nieuwe achterstand voor De Vinken tot gevolg: 5-7. Gelukkig zorgde Roosmarijn Mooij nog voor rust voor de aansluitingstreffer.

Betere tweede helft

De tactische maar vooral morele tips van Van der Vliet in de rust waren niet tegen dovemans oren gericht. In de tweede speelperiode had Madjoe bijna niets meer in te brengen. Annick Stokhof en broer Jerom brachten De Vinken op voorsprong: 8-7. Nog even mocht Madjoe hopen, maar na de 8-8 zorgde het koppel Rutger Woud en Annick Stokhof voor een keurige 10-8 eindstand. Volgende week speelt De Vinken uit in Amsterdam tegen Triaz.

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken zegeviert in eerste thuiswedstrijd

Afgelopen zaterdag trad het eerste achttal van korfbalvereniging De Vinken in het strijdperk tegen het bezoekende Madjoe uit Rijnsburg.  In een magere wedstrijd zegevierden de Vinkeveners uiteindelijk met 10-8. Basisacht Trainer-coach Dirk van der Vliet mist dit jaar de door studie niet meer beschikbare Emese Kroon en Jelle Mul. Voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: