Mooie wedstrijden bij de Ronde van Uithoorn

Geplaatst op: 4 september 2017

Zondag 3 september is de Ronde van Uithoorn verreden op het clubparcours van UWTC op sportpark de Randhoorn. Als eerste groep gingen de veteranen 60+ en 68+ van start, waarbij de 68+ veteranen om de Theo Oudshoorn Memorial Bokaal streden. Hier stonden de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh aan het vertrek. Nadat mevrouw Oudshoorn het startschot had gegeven ontstond er bij de 60+ al vroeg een kopgroep van 5 renners, onder aanvoering van Michael Bolle en Piet Kralt en zij bouwden een mooie voorsprong op en werden niet meer achterhaald door het peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Kralt uit Rijnsburg, 2e Michael Bolle uit Wezep en 3e Arie Blomberg uit Kedichem. John Tromp finishte als 8e en Piet Rewijk als 15e. Na het startschot bij de 68+ werd er direct actief gekoerst omdat er een mooie leidersprijs te verdienen was. Na 13 ronden wist Piet Gruteke uit het peloton te ontsnappen en nam een ruime voorsprong. Met nog 5 ronden te gaan wist Marinus Lockefeir ook uit het peloton te demarreren en beide renners werden niet meer door het peloton ingelopen. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam voor Marinus Lockefeir uit Oud Gastel. Guus Zantingh uit Mijdrecht won de spurt van het peloton voor de 3e plaats. Leen Blom eindigde als 8e en Nico Fokker als 16e.

Veteranen 50+

Vervolgens stonden de 50+ renners aan de start met daarbij UWTC renners Sjon van den Berg, Louis Oude Elferink en Rene Oudshoorn. Vanaf het startschot was Tonny Berends erg actief maar hij wist niet uit de greep van het peloton te blijven. Helaas viel Sjon van den Berg uit wegens pech. Een massasprint moest de wedstrijd beslissen. John Oudshoorn uit Uithoorn ging van ver aan en won de wedstrijd overtuigend voor Tonny Berends uit Meteren en 3e werd Marcel Lambregts uit Giessenburg. Louis Oude Elferink eindigde als 19e en Rene Oudshoorn als 23e.

Nieuwelingen

Bij de nieuwelingen stond een zeer sterk startveld aan de start en al snel ontstond een aantrekkelijke wedstrijd met zeer veel demarrages, van voornamelijk renners van WTC de Amstel. Onze UWTC leden konden het tempo helaas (nog) niet volgen. Ian van den Berg stapte al vrij snel uit de wedstrijd, en Danny Plasmeijer en Sven Buskermolen reden de wedstrijd met enkele rondes achterstand uit. Een paar rondes voor het einde wisten Enzo Leijnse uit Amstelveen en Jim Kes uit Volendam een klein gaatje te slaan. En deze ontsnapping bleef spannend tot de finish, want het peloton zat er kort op. Uiteindelijk hielden deze twee jongens net stand. Enzo Leijnse won de wedstrijd voor Jim Kes. Owen Geleijn uit Rijsenhout won de sprint van het aanstormende peloton en eiste de derde plaats voor zich op. Uitslag UWTC leden: 42 Sven Buskermolen, 43 Danny Plasmeijer

Amateurs/sportklasse

De dag werd afgesloten met de amateurs/sportklasse. Veel afmeldingen, maar gelukkig ook weer een groep bijschrijvers, zorgde voor een startveld van 40 renners. Ook hier ontstond gelijk bij de start een aantrekkelijke wedstrijd en zorgde de UWTC leden voor een knallende opening. Bas de Bruin en Tommy Oude Elferink gingen er gelijk bij de start vandoor. Wordt dit niet iedere dinsdagavond geoefend bij de clubcompetitie? Bas en Tommy werden weer teruggepakt en gelijk ging Niels Ruijter er vandoor. Zo volgde aanval op aanval, die allen geen succes hadden. De UWTC-ers Dennis Moolhuijsen en Vincent Derogee konden dit hoge tempo niet volgen en moesten al snel in de koers lossen. Beide mannen reden de wedstrijd ook niet uit.
Bas was zeer sterk en won alle sprints voor het 3-ronde klassement en ook mengde hij zich fanatiek in de strijd om de leidersprijs. Met nog zo'n 12 rondjes te gaan leek de aanval van de Nieuwveners Henk de Jong en Tommy Oude Elferink succesvol. Zij hadden een flink gat geslagen, maar na zeven rondes werd dit onder bezielende leiding van Barend Verhagen uit
Woerden weer dicht gereden. Even later kreeg Barend Verhagen een klein gaatje en sprong Bart de Veer er naar toe. Samen kregen ze een kleine voorsprong en een ronde later sloten Ronald Ligtenberg, Caspar Hermans en Antonio Vilches-Kolkman hierbij aan. Het gaatje werd iets groter en ook Niels Ruijter wist de sprong nog te maken. In de laatste ronde drong het peloton nog aan. Maar de voorsprong bleek toch groot genoeg. De samenwerking in het leidende groepje was niet optimaal in de laatste ronde en Ronald Ligtenberg reed tot zijn verrassing weg van zijn vijf vluchtgenoten. Niels Ruijter sprong er nog achteraan maar was te laat. De winst ging dus naar Ronald Ligtenberg uit Haarlem, voor Niels Ruijter uit Uithoorn. En de derde plaats ging naar Bart de Veer uit Vreeland. Bas de Bruin won de leidersprijs.
Uitslagen UWTC leden: 2 Niels Ruijter, 3 Bart de Veer, 10 Bas de Bruin, 24 Job Bosse en 34 Tommy Oude Elferink.

Zondag 3 september is de Ronde van Uithoorn verreden op het clubparcours van UWTC op sportpark de Randhoorn. Als eerste groep gingen de veteranen 60+ en 68+ van start, waarbij de 68+ veteranen om de Theo Oudshoorn Memorial Bokaal streden. Hier stonden de UWTC renners Leen Blom, Nico Fokker, Piet … Lees meer »