001 - Escaperoom aglemeen
Medaille oogst voor handbikers van UWTC

Medaille oogst voor handbikers van UWTC


Geplaatst op: 4 september 2017

De UWTC leden Tim de Vries uit Vinkeveen en Jetze Plat uit Vrouwenakker waren beide geselecteerd voor het WK para-cycling dat van 31 augustus t/m 2 eptember is verreden in Pietermaritzburg in Zuid-Afrika.

Donderdag 31 augustus deden Tim de Vries (H5) en Jetze Plat (H4) mee aan de tijdrit. En wat deden beide mannen het geweldig. Tim klokte gedurende de 23.3 km lange wedstrijd continue de snelste tussentijd, maar op de streep kwam hij 2.63 seconde tekort op de Italiaan Zanardi. Zo dicht bij de titel, maar Tim kon met opgeheven hoofd het podium betreden om de zilveren medaille met gouden randje in ontvangst te nemen. 
Jetze Plat was vervolgens in de H4-klasse net zo ongenaakbaar als hij eerder dit jaar in de wereldbeker was. Met een kleine 2 minuten voorsprong won hij de WK titel. Jetze Plat was zelf bijzonder tevreden over zijn eerste optreden op dit WK. "Ik voel me bijzonder trots hier met het goud en de regenboogtrui deze dag te besluiten. Meest trots ben ik nog op de sterkste tijdrit van mijn leven waarin ik de concurrentie toch wel redelijk aan gort heb gereden."

Zaterdag 2 september reden Tim de Vries en Jetze Plat de wegwedstrijd. Jetze (H4) was in de ochtend al aan de beurt voor zijn wedstrijd over ruim 60 km. Tien rondes moesten er afgelegd worden. Met nog 2 rondes te gaan wist Jetze samen met de Pool Rafal Wilk weg te rijden van de concurrentie. En dat deden ze zo hard dat ze al spoedig een gat van 2 minuten hadden geslagen. In de spannende eindsprint pakte Jetze de winst en hiermee was zijn dubbel op het WK binnen. Wat een feest!

Om 15.00 uur mocht Tim zich opstellen voor de start van zijn wedstrijd in de H5 klasse. Al vroeg in de wedstrijd was Zanardi's teamgenoot Diego Colombari ontsnapt. Tussen de 5e en 6e ronde kreeg Tim het wel een beetje benauwd of het gat nog gedicht kon worden. Maar door een goede samenwerking met Luis Costa (Portugal) werd Colombari  toch weer teruggehaald. Met zijn zessen gingen ze door. De Amerikaan Delossantos kreeg te maken met een afgelopen ketting en moest de groep laten gaan. In de laatste ronde ging de snelheid nog flink omhoog en toen kon Colombari niet meer volgen. Zo gingen ze met zijn vieren op de finish af. In de spannende eindsprint wist Tim uit het wiel van de rappe Italiaan Zanardi te komen en langszij te gaan en zo won Tim naast zijn zilveren medaille ook een prachtige gouden medaille. De Nederlander Johan Reekers maakte het feest compleet en werd derde. 


Laatst bewerkt op: 6 september 2017 14:22

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Medaille oogst voor handbikers van UWTC

De UWTC leden Tim de Vries uit Vinkeveen en Jetze Plat uit Vrouwenakker waren beide geselecteerd voor het WK para-cycling dat van 31 augustus t/m 2 eptember is verreden in Pietermaritzburg in Zuid-Afrika. Donderdag 31 augustus deden Tim de Vries (H5) en Jetze Plat (H4) mee aan de tijdrit. En … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: