02 - Senior  sportief actief 2e week
Oefenavond EHBO Wilnis eindigt in rook

Oefenavond EHBO Wilnis eindigt in rook


Geplaatst op: 5 september 2017

Een oefenavond van de toneelvereniging Wilnis in het verenigingsgebouw De Schakel eindigt in rook. Letterlijk. Het scenario van de jaarlijkse oefenavond waarbij de zeventigjarige brandweer van Wilnis en de afdeling Wilnis van de KNV EHBO de krachten bundelen. 

Slachtoffers in veiligheid brengen, mensen geruststellen, wonden behandelen en zelf kalm blijven. Na een actief zomerseizoen waarbij de EHBO-ers van Wilnis bij veel evenementen aanwezig waren, werd aan het begin van het lesseizoen een beroep gedaan op de parate kennis van de hulpverleners.

Weet u wat te doen?

Hopelijk weet u dat u een brandwond eerst moet koelen met koel, maar niet koud, water. Maar herkent u een tweedegraads brandwond? Weet u wanneer u het zelf kan behandelen, wanneer u naar de huisarts moet en wanneer 112 te bellen? Ook voor de leden was het even nadenken. Het blussen werd gelukkig meteen door de vrijwilligers van de brandweer opgepakt, zodat de EHBO-ers zich op de verwondingen konden richten.

Een leerzame avond, genoeg om de komende weken over na te denken. Niet te lang, want 18 september starten de vervolglessen en moet ook het handelen bij andere verwondingen parate kennis blijken.

Laatst bewerkt op: 6 september 2017 14:22

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oefenavond EHBO Wilnis eindigt in rook

Een oefenavond van de toneelvereniging Wilnis in het verenigingsgebouw De Schakel eindigt in rook. Letterlijk. Het scenario van de jaarlijkse oefenavond waarbij de zeventigjarige brandweer van Wilnis en de afdeling Wilnis van de KNV EHBO de krachten bundelen.  Slachtoffers in veiligheid brengen, mensen geruststellen, wonden behandelen en zelf kalm blijven. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: