02 - Senior  sportief actief 2e week
Twee VVD raadsleden vertrekken per direct naar lokale partij

Twee VVD raadsleden vertrekken per direct naar lokale partij


Geplaatst op: 5 september 2017

Aan het begin van de fractievergadering van vanavond hebben de raadsleden Yvonne van den Heerik en Maarten van der Greft bekend gemaakt om per direct hun gekozen raadszetel binnen de VVD-fractie van de gemeente De Ronde Venen in te ruilen voor een plek binnen de fractie van Ronde Venen Belang. De VVD-fractie en het bestuur van het VVD lokale netwerk Rijn, Vecht en Venen vinden de plotselinge overstap opmerkelijk en betreuren de gekozen handelswijze ten zeerste. Fractievoorzitter Rudolf van Olden: “Ikzelf noch het  bestuur van het lokale netwerk alsmede het regiobestuur kunnen zich totaal niet vinden in het door de twee vertrekkende raadsleden geschetste proces gedurende de afgelopen zomermaanden.”

Hoewel de twee als volksvertegenwoordiger namens de VVD gekozen zijn door de inwoners van de gemeente De Ronde Venen, zijn zij van mening dat ze hun kiezers niet meer kunnen vertegenwoordigen bij de VVD. Van Olden: “Het is spijtig te ervaren dat Yvonne en Maarten zich niet hebben kunnen vinden in de door de VVD concreet aangereikte oplossingsrichtingen. Ondanks dat beiden volledig in hun recht staan om hun raadzetel mee te nemen naar een andere partij, vind ik het erg spijtig dat ze hun raadsperiode niet bij de VVD-fractie willen afmaken. Er was nadrukkelijk geen sprake van verschil in politieke inzichten binnen de fractie. Desondanks kijken we positief naar de toekomst en zal de VVD-fractie zich onverminderd blijven inzetten om het liberale geluid te vertegenwoordigen in het belang alle inwoners van De Ronde Venen.”

Van den Heerik heeft ruim 11 jaar namens de VVD zich ingezet, zowel als wethouder van de voormalige gemeente Abcoude als raadslid voor de gemeente De Ronde Venen. Zij is in die tijd zeer gewaardeerd om haar juridische gedrevenheid en expertise evenals inhoudelijk sterke bijdragen. Van der Greft is de afgelopen 7 jaar voor de VVD raadslid geweest en heeft consequent constructieve bijdragen geleverd en is altijd sterk betrokken geweest bij vele onderwerpen in de gemeenteraad.

Laatst bewerkt op: 6 september 2017 14:21

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Twee VVD raadsleden vertrekken per direct naar lokale partij

Aan het begin van de fractievergadering van vanavond hebben de raadsleden Yvonne van den Heerik en Maarten van der Greft bekend gemaakt om per direct hun gekozen raadszetel binnen de VVD-fractie van de gemeente De Ronde Venen in te ruilen voor een plek binnen de fractie van Ronde Venen Belang. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: