01 - Nooit Gedacht
Het buitengebied van De Ronde Venen voorzien van AED’s

Het buitengebied van De Ronde Venen voorzien van AED’s


Geplaatst op: 5 september 2017

De gemeente heeft Stichting AED Reanimatieteam De Ronde Venen subsidie verleend voor de aanschaf van vijf Automatische Externe Defibrillators (AED’s). Het gaat om AED’s in het buitengebied met een speciale kast die aan de buitenkant van gebouwen hangen. Zo zijn deze AED’s ook in de avond en in het weekeinde beschikbaar voor burgerhulpverleners bij een oproep in verband met een hartstilstand.

“Adequaat en snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. AED’s zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel”, zo stelt Frank Straathof, voorzitter van Stichting AED Reanimatieteam De Ronde Venen. Door AED’s buiten te hangen, kan tijdwinst het verschil maken. Zo kunnen de burgerhulpverleners de juiste hulp bieden, starten met reanimeren en een AED inzetten. “Daarom ben ik heel blij dat – als dat nodig mocht zijn – deze vijf AED’s nu 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen worden gebruikt in het buitengebied.”

Wethouder Anco Goldhoorn: “Met deze vijf AED’s is een belangrijke stap gezet in het dekkend maken van het reanimatienetwerk. De inzetbaarheid van de burgerhulpverleners in het buitengebied wordt daarmee vergroot en versneld.”

Laatst bewerkt op: 5 september 2017 14:45

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het buitengebied van De Ronde Venen voorzien van AED’s

De gemeente heeft Stichting AED Reanimatieteam De Ronde Venen subsidie verleend voor de aanschaf van vijf Automatische Externe Defibrillators (AED’s). Het gaat om AED’s in het buitengebied met een speciale kast die aan de buitenkant van gebouwen hangen. Zo zijn deze AED’s ook in de avond en in het weekeinde … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: