01 - Nooit Gedacht
Feestelijk aftrap: op naar drie afvalvrije scholen in De Ronde Venen

Feestelijk aftrap: op naar drie afvalvrije scholen in De Ronde Venen


Geplaatst op: 7 september 2017

Vanaf 5 september starten twee basisscholen in De Ronde Venen met een pilot om al het afval te scheiden op school. In januari 2018 volgt een derde school. In alle groepen wordt dan het PMD (Plastic, Metaal en Drankenkartons), GFT (Groente, Fruit- en Tuinafval), papier en knutselafval gesorteerd in de klas, zodat er nog maar weinig restafval overblijft. Op deze manier leren de kinderen dat afval een waardevolle grondstof is en leren de kinderen op school en thuis om het afval te scheiden.
Wethouder Goldhoorn: “Twee scholen gaan aan de slag om hun school afvalvrij te krijgen. Daar ben ik heel blij mee. Afval scheiden gaat al goed in De Ronde Venen. Maar het kan altijd beter. Met de afvalvrije school leren kinderen op school het afval te scheiden. Dat is beter voor het milieu en goedkoper voor de school! En ik hoop natuurlijk dat de ouders thuis het goede voorbeeld van hun kinderen volgen.”

Op 5 september vond een feestelijke aftrap plaats

De Verrukkelijke vuilnismannen openen het project met een acrobatische act. De opening was om 11.00 uur op de Vlinderbosschool in Wilnis. Om 13:15 uur gaf wethouder Goldhoorn op de Fontein in Mijdrecht het startsein en kwamen ook daar de Verrukkelijke vuilnismannen langs om de leerlingen en leerkrachten aan te moedigen. In januari start de openbare school Piet Mondriaan in Abcoude als afvalvrije school.

Op naar 75% afvalscheiding in De Ronde Venen

In 2020 wil de gemeente De Ronde Venen 75% van het huishoudelijke afval gescheiden inzamelen. Eind september behandelt de raad naar verwachting het Uitvoeringsplan afval 2017 - 2020. Hierin staan maatregelen die inwoners helpen hun afval beter te scheiden. 

Laatst bewerkt op: 7 september 2017 01:50

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feestelijk aftrap: op naar drie afvalvrije scholen in De Ronde Venen

Vanaf 5 september starten twee basisscholen in De Ronde Venen met een pilot om al het afval te scheiden op school. In januari 2018 volgt een derde school. In alle groepen wordt dan het PMD (Plastic, Metaal en Drankenkartons), GFT (Groente, Fruit- en Tuinafval), papier en knutselafval gesorteerd in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: