001 - Week van de ontmoeting
Dit jaar nog start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in De Ronde Venen

Dit jaar nog start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in De Ronde Venen


Geplaatst op: 8 september 2017

CIF heeft vandaag aangekondigd dit jaar te starten met de glasvezelcampagne ‘Glasvezel buitenaf’ in De Ronde Venen. Het gaat in De Ronde Venen om zo’n 2.600 adressen. Inwoners zijn door DICO Snel Internet Buitengebied al voorbereid op de komst van glasvezel. Eerder gaf 70% van de inwoners in het buitengebied aan, bereid te zijn over te stappen als er een aanbod komt. CIF gaat dan ook d.m.v. de samenwerking met de gemeente en DICO Snel Internet Buitengebied, hieraan opvolging geven.

Wethouder Anco Goldhoorn van De Ronde Venen: ,,Goed nieuws dat CIF de glasvezelcampagne in De Ronde Venen start. Als gemeente hebben we ons hier hard voor gemaakt, we zijn de eerste gemeente in Utrecht-West waar CIF start. Ik weet zeker dat ook veel inwoners van het buitengebied blij zijn glasvezel voor hen een stap dichterbij is gekomen. Een snelle internetverbinding is tegenwoordig een eerste levensbehoefte en levert een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in het buitengebied.’’

Aanbod

Inwoners van De Ronde Venen kunnen voor een glasvezelabonnement kiezen uit de aanbieders Caiway, CBizz, Solcon en WeServe. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van 15,00 euro per maand òf 1900 euro bij eenmalige afkoop. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden informatieavonden georganiseerd. De bewoners die in aanmerking komen, worden dan per brief uitgenodigd.

Samenwerking

Ook de provincie Utrecht hecht grote waarde aan de beschikbaarheid van snel internet en heeft daarom vorig jaar het initiatief genomen om de aanleg van snel internet in het buitengebied te stimuleren. Dit onder voorwaarde dat de gemeenten en bewoners zelf hierbij een actieve rol zouden vervullen.

Vraag glasvezel buitengebied groot

Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van CIF. In Overijssel en Gelderland is CIF na 13 succesvolle campagnes druk bezig met de aanleg. Vandaag kondigde CIF niet alleen aan in De  Ronde Venen  te zullen starten, maar ook in gebieden op de Veluwe en in West Gelderland en O-gen gebied ontvangen een aanbod.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

Over CIF

Het Communicatie Infrastructuur Fonds beheert sinds de oprichting in 2008 het derde grootste communicatie infrastructuurnetwerk van Nederland. Het heeft inmiddels 390.000 adressen voorzien van een aansluiting op coax- en glasvezelnetwerken. CIF is op dit moment de enige partij die op deze schaal glasvezel aanlegt in het buitengebied. Er zijn 13 glasvezelcampagnes succesvol afgerond en dit betekent dat 50.000 adressen de mogelijkheid hebben om over te stappen op glasvezel.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dit jaar nog start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in De Ronde Venen

CIF heeft vandaag aangekondigd dit jaar te starten met de glasvezelcampagne ‘Glasvezel buitenaf’ in De Ronde Venen. Het gaat in De Ronde Venen om zo’n 2.600 adressen. Inwoners zijn door DICO Snel Internet Buitengebied al voorbereid op de komst van glasvezel. Eerder gaf 70% van de inwoners in het buitengebied … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: