01 - Nooit Gedacht
Open dag bij Kanovereniging De Ronde Venen

Open dag bij Kanovereniging De Ronde Venen


Geplaatst op: 9 september 2017

Op zaterdag 30 september van 13.00 uur tot 16.30 uur op de locatie Herenweg 196 in Vinkeveen                                                                                             

Open dag:

Iedereen kan op deze middag kennismaken met de verschillende facetten van de kanosport. De kanosport is prima geschikt voor de recreatieve sportbeoefenaar waar de gezelligheid en plezier een grote rol spelen. Een aantal van de 90 leden staan klaar om enthousiast over hun sport te vertellen. Zo krijg je al snel smeuïge verhalen te horen over het varen in de Ardennen of welke woeste rivieren er tijdens de vakantie zijn bedongen. Ook de beleving van de eigen streek is vanaf het water heel anders en als kanovaarder kom je op plekken waar een ander niet kan komen.

Proefvaren en voorlichting:

Alle bezoekers (jeugd en recreanten) kunnen een stukje proefvaren. Hiervoor heeft de club diverse kajaks ter beschikking. Van zeer stabiele kajaks tot zee-kano’s die minder stabiel zijn. In het begin wat wankel, maar eenmaal op snelheid ligt de kajak prima in het water. Het is belangrijk dat iedereen vaart in het juiste materiaal. De leden kunnen hier alles over vertellen.  Verschillende boten kunnen worden uitgeprobeerd. Proefvaren kan vanaf de steiger bij de club en setje droge kleren is wel handig voor het geval dat….

Instappen en wegvaren:

De kanovereniging doet mee met de AH- sportaktie en met Oktober beweegt. Als er zich nieuwe enthousiaste beginners zich als nieuw lid aanmelden kijken wij of er speciaal voor hen op de zaterdag ochtend een aantal extra lessen komen.

Oefenen in het zwembad:

Hoewel het nog een tijdje duurt kan jij je al opgeven voor de lessen in het zwembad die begin 2018 worden gehouden. In het zwembad kan er van alles worden geleerd in warm helder water onder prima condities. Dan kan jij in het voorjaar zo van start! 

Goed voor de spieren en fitter in je hoofd

Kanovaren doe je lekker op je eigen tempo. Hoe vaker je traint, hoe beter je het peddelen onder de knie krijgt en hoe sneller en verder je kan varen. Met meer varen krijg je een steeds beter uithoudingsvermogen. Er worden verschillende spieren getraind. Niet enkel je schouders of armen. Maar ook je buik en benen zijn aan het werk. Voor de buikspieren is het varen behoorlijk effectief en het is prettiger dan honderd sit-ups. Ook is kanovaren te vergelijken met verschillende vormen van cardiotraining, waardoor ook je hart in goede conditie blijft. Het hele lichaam wordt sterker en fitter

Van lekker op het water zijn wordt je rustig en ontspannen. Dat komt niet alleen door het rustgevende geluid van het water. Ook de frisse lucht en de natuurlijke omgeving doen je goed. Het water rondom Vinkeveen is prachtig. Bovendien is het peddelen in je kajak een rustgevende vorm van bewegen. Bijna als een meditatie, mits je aan het wiebelen in je boot een beetje gewend bent. Van het varen wordt je niet alleen fysiek sterker maar het is ook goed voor je mentale gezondheid. Van kanovaren krijg je een goed humeur en het zorgt er voor dat jij je goed voelt.

Ook nieuwe jeugd is welkom:

Alle jeugd is welkom! Het enige dat nodig is een zwemdiploma. De club kan voor kajak en peddel zorgen. Hierdoor is de drempel om kennis te maken met het kanovaren laag. De jeugd vaart op de zaterdagochtend en verzamelt om 10.30 uur. De groep is erg enthousiast en heeft altijd veel plezier met elkaar. Al spelend worden de vaartechnieken geleerd. Aan het einde van het seizoen vinden de examens plaats. Voor de ouders is er de gelegenheid om mee te varen en/of te helpen met het begeleiden van de jeugdgroep.

Inlichtingen:

U kunt ook de website bekijken voor meer informatie: www.kvdrv..nl  en natuurlijk op facebook :  kano vereniging de ronde venen.

of voor telefonische  inlichtingen 0297-287743.

 

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Open dag bij Kanovereniging De Ronde Venen

Op zaterdag 30 september van 13.00 uur tot 16.30 uur op de locatie Herenweg 196 in Vinkeveen                                                                    … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: