De Vinken zet goede lijn door

Geplaatst op: 11 september 2017

Waakzaam
Vinken’s vlaggenschip beschikt over een fit achttal, waardoor coach Dirk van der Vliet het vertrouwde basisteam de wedstrijd in kon sturen. Voorafgaand werd gewaarschuwd voor de Amsterdamse mentaliteit.

Triaz maakte in de eerste minuten al snel de 1-0. Roosmarijn Mooij kreeg alle ruimte van haar tegenstandster en was daardoor maar liefst driemaal van afstand trefzeker. Ook Lieke Melchers en Kelvin Hoogeboom lieten hun eerste doelpunten van dit seizoen aantekenen. Via een wegtrekbal van Jerom Stokhof ging de stand naar 2-6. Triaz bleef moeizaam zoeken naar geschikte kansen, maar verloor vaak de bal door onzorgvuldigheid alsook door het sterke verdedigen van het Suiteteam. De Amsterdammers kwamen iets dichterbij via een afstandsschot (3-6), maar Rutger Woud liet (na slim afspelen door Gideon Leeflang) de ruststand van 3-7 aantekenen.

Meer diepe lijnen en spel compact maken
In de rust werd teruggegrepen op de gemaakte afspraken voorafgaand aan de wedstrijd, met de uitbreiding om in de tweede helft 'grip te houden'. Die tweede helft stond vooral in het teken van de familie Stokhof. Aanvoerster Annick snelde verschillende keren langs haar individuele tegenstander voor een doorloopbal, rondde haar vrije bal perfect af en was met een score van afstand de ene plaaggeest voor Triaz. Jongere broer Jerom haalde vooral zijn gram in de korfzone en bleek de andere nachtmerrie voor Amsterdam.
Door snel de bal rond te laten gaan in het aanvalsvak en acties te maken in combinatie met vakmaatje Kelvin, kon deze jongeling in de tweede helft nog eens viermaal een score laten noteren. Tussen dit familieonderonsje door waren het Dorien Verbruggen, Lieke Melchers ende  sterk in de rebound spelende Gideon Leeflang, die de score lieten oplopen naar 10-19.
Het slotakkoord kwam uit handen van de heren van Triaz, van verre afstandsschoten maakten zij in de tweede helft wel meer doelpunten, maar de Amsterdammers kwamen niet in de buurt van de overwinning. Met het gegeven dat het gehele achttal van De Vinken 1 tot score kwam, gaat de wedstrijd de boeken in als een fraaie 12-19 overwinning voor de Vinkeveners.

Volgende wedstrijd
Met vier punten uit twee wedstrijden reist het Vinkeveense vlaggenschip volgende week naar Dubbel Zes in Den Haag. Dubbel Zes verloor haar eerste twee wedstrijden en staat nu op plek zeven.

Na de eerste winst, vorige week thuis tegen Madjoe, speelde het vlaggenschip van De Vinken afgelopen zaterdag in Amsterdam tegen Triaz. Na een marginale voorsprong bij rust, ging de winst ook in deze tweede wedstrijd naar De Vinken. Waakzaam Vinken’s vlaggenschip beschikt over een fit achttal, waardoor coach Dirk van … Lees meer »