01 - Nooit Gedacht
Van Thamerkerk naar Schutse: nog steeds iedereen welkom

Van Thamerkerk naar Schutse: nog steeds iedereen welkom


Geplaatst op: 11 september 2017

De Thamerkerk aan de Amstel – de parel aan de Amstel – is bijna twee eeuwen gebruikt voor kerkelijke vieringen. Aan die traditie kwam zondag 10 september een eind maar nog steeds is iedereen welkom in De Schutse, de andere protestantse kerk in Uithoorn.

Het was een volle Thamerkerk zondag. Op zaterdag was er al tijdens een gezellige bijeenkomst ruimte voor de geschiedenis van de Thamerkerk en voor herinneringen en verhalen. Over een dominee met hoogtevrees die de toch wel hoge preekstoel op moest. Over al die mensen die met veel liefde uren en uren besteedden aan de Thamerkerk. Over de klok uit 1659. Tijdens de laatste viering op zondag werden de voorwerpen zoals doopschaal en Bijbel, die altijd aanwezig zijn bij een kerkelijke viering, de kerk uitgedragen. Een emotioneel moment voor veel mensen.

De Thamerkerk wordt niet meer gebruikt voor vieringen maar de protestantse kerk blijft. In De Schutse, de puntkerk bij winkelcentrum Zijdelwaard, is iedereen van harte welkom voor koffie op donderdagochtend, op zondag om 10.00 uur voor de zondagse vieringen of om 11.00 uur voor koffie of om een kaarsje aan te steken, voor workshops of maaltijden, voor allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren, voor een goed gesprek of voor een uurtje zingen, voor Kerkcafé of Preek van de Leek. Wilt u meer weten? Kijk op de website www.pkn-uithoorn.nl of kom gerust eens langs. Op zondag 17 september begint het seizoen vol activiteiten weer. Wees welkom op 17 september bij de viering over ontmoeting om 10.00 uur met jongerenband Exodus of daarna voor een praatje bij de koffie, wandeling, creatief bezig zijn of spelletjes.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van Thamerkerk naar Schutse: nog steeds iedereen welkom

De Thamerkerk aan de Amstel – de parel aan de Amstel – is bijna twee eeuwen gebruikt voor kerkelijke vieringen. Aan die traditie kwam zondag 10 september een eind maar nog steeds is iedereen welkom in De Schutse, de andere protestantse kerk in Uithoorn. Het was een volle Thamerkerk zondag. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: