Winst voor UWTC bij de interclub

Geplaatst op: 11 september 2017

Zondag 10 september was de interclub jeugdwedstrijd bij WTC de Amstel in Amstelveen. Bij jeugd 1/2 heeft Mike Knook ook meegereden en Mike werd 10e. Lars Hopman en Rens Grömmel hebben meegedaan bij cat 5/6. Het peloton van jeugd 5/6 bestond uit 25 renners en ze moesten 22 rondjes afleggen. Het tempo lag onder aanvoering van de renners van WTC De Amstel hoog. Soms stokte het eventjes, maar er werd vooral flink gekoerst waardoor het peloton steeds wat kleiner werd. Rens en Lars stonden hun mannetje, maar koersen tegen renners die een jaar ouder zijn blijft pittig. Rens moest halverwege de koers het peloton laten gaan en enkele rondes later was ook bij Lars de koek op. Lars werd 15e en Rens 18e. Beide zijn nog beginnende wielrenners en hebben nog weinig wedstrijdervaring. Door de koers gewoon uit te rijden leren ze veel en hopelijk kunnen ze volgend weekend voor eigen publiek weer wat langer in het peloton blijven.
Bij cat 7-nieuwelingen was het startveld niet zo groot. En zoals zo vaak bij nieuwelingen ging het gelijk vanaf de start hard. De organiserende club had veel eigen renners aan de start staan. Die maakte ook de eerste ronden de koers hard. De ene na de andere renner deed een vluchtpoging en telkens werd hij door renners van andere clubs ongedaan gemaakt. Ian van de Berg en Sven Buskermolen  hadden geduld en reden netjes mee in de groep. Het tempo lag op sommige momenten hoog en per ronde moeten er renners af. Tien ronden voor het einde was er nog een valpartij. Zo'n zes rondjes voor het einde demarreerde Ian en sloeg een groot gat. De overgebleven achtervolgende groep keek naar elkaar en Ian kon iedere ronde zijn voorsprong uitbreiden. Toen kwam er samenwerking en ging de achtervolging serieus van start. Helaas voor het peloton te laat. Ian behield zijn voorsprong en met nog 2 ronden te gaan gaf hij nog een keer alles. Weer liep hij iets uit maar hij was zo kapot dat hij niet eens kon juichen toen hij over de streep kwam. Sven deed ook netjes mee en eindigde als 9e.
Zaterdag 16 september is er interclub jeugdwedstrijd bij UWTC op ons parcours op sportpark Randhoorn en om 10.00 uur starten we met de jongste renners, rond 12.30 uur zullen de laatste renners ongeveer finishen. Publiek is van harte welkom om de jeugdrenners aan te moedigen.

Vondelparkrace
Onze handbikers hadden zaterdag een wedstrijd in het Vondelpark. Tim de Vries won in zijn klasse, maar moest overall de eer laten aan Jetze Plat, die het gehele veld op een ronde wist te zetten. Jetze reed als jong ventje ooit in het Vondelpark zijn eerste handbike wedstrijd. Toen kon hij vast nog niet vermoeden wat een geweldige prestaties hij later neer zou zetten.  Komende vrijdag staat voor Jetze het WK triathlon op het programma. In Rotterdam is hij op de 3 onderdelen in actie te zien en ook hier is de verwachting dat Jetze in de top van het klassement zal eindigen.
Tim last nu even een rustpauze in en hij is ook alweer aan het werk gegaan. Zijn collega’s zorgde ervoor dat hij de eerste dag in een versierde bus zijn ritten reed.

Klompenronde
Zaterdag 9 september reed Mike Derogee weer een landelijke wedstrijd in Honselersdijk. De start van cat 5 was wat rommelig en twee renners waren er gelijk vandoor gegaan. Mike probeerde nog om erbij te komen, dat lukte hem echter niet. Diverse andere renners probeerde ook uit het peloton weg te komen, zonder succes. De twee koplopers bleven weg en verdeelde samen de eerste twee podiumplaatsen. Mike werd in de sprint om de derde plaats net verslagen, maar de vierde plaats was ook weer een mooie uitslag. Alle prijswinnaars kregen een paar mooie 'klompjes' als prijs.

Laatst bewerkt op: 11 september 2017 12:58

Zondag 10 september was de interclub jeugdwedstrijd bij WTC de Amstel in Amstelveen. Bij jeugd 1/2 heeft Mike Knook ook meegereden en Mike werd 10e. Lars Hopman en Rens Grömmel hebben meegedaan bij cat 5/6. Het peloton van jeugd 5/6 bestond uit 25 renners en ze moesten 22 rondjes afleggen. Het … Lees meer »