De Vinken D1 wint kraker

Geplaatst op: 18 september 2017

De spanning was dan ook van de gezichten te lezen; een taak voor de coach van vandaag, Annick, om dit samen met haar assistent Rutger in goede banen te leiden. Omdat Kate vandaag door ziekte afwezig was, is er een beroep gedaan op Jeroen uit de E1 om mee te doen. Ook Valentina nam na haar eigen wedstrijd van de E1 plaats op de bank.

Zoals verwacht begon de wedstrijd met aftasten en hadden beide verdedigingen de zaak goed op orde. Het duurde dan ook even voor de score in het aanvalsvak met Jasmijn, Ilse, Emily en Jeroen werd geopend door Ilse. Met een mooie doorloopbal maakte zij 1-0 voor De Vinken! Vlak voor de vakwissel halverwege de eerste helft kwam SDO toch langszij, er werd gewisseld met 1-1.
Nu was het de beurt aan Jarne, Zianna, Meru en Sofie om aan te vallen voor De Vinken. Na wat aftasten werd snel een gaatje geslagen, van 1-1 naar 4-1 door Sofie met twee doorloopballen en een goed schot. Na een botsing in het verdedigingsvak maakte Valentina haar debuut in de D1 als wissel voor Emily, die na de rust gelukkig weer verder zou kunnen. Het was SDO dat vlak voor rust de spanning terugbracht naar 4-2.

Na rust bleek De Vinken geconcentreerd. Het was Jeroen die met een mooi schot de 5-2 maakte en Jasmijn vergrootte de score naar 6-2. Nadat de vakken weer van functie waren gewisseld was er helaas weer een blessure, Jarne moest met een paar gekneusde vingers het veld verlaten. Hij werd gewisseld voor Valentina, die zodoende nog meer minuten in de D1 kon maken. Het slotakkoord was weer voor De Vinken, door een ver en mooi schot van Sofie werd de eindstand bereikt: 7-3. Een mooie overwinning die ervoor zorgt dat De Vinken D1 na drie wedstrijden ongeslagen alleen aan kop staat in de competitie!

Al vroeg in de competitie een kraker voor de Jumbo D1 van De Vinken: na overwinningen van zowel De Vinken als SDO in de voorgaande twee wedstrijden en een onderling verschil van slechts één doelpunt, ging het vandaag om de eerste plek in de ranglijst. De spanning was dan … Lees meer »