02 - Senior  sportief actief 2e week

Hulpverleningszondag met student Carlier in 'de Wegwijzer'


Geplaatst op: 1 februari 2012

Op zondag 5 februari 2012 worden de diensten in 'de Wegwijzer', Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht, afgestemd op de jaarlijkse hulpverleningszondag, dit jaar met het thema "eerlijk is eerlijk".
Sinds de watersnoodramp van februari 1953 staat in de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland één dag in het jaar in het teken van hulp aan de naaste in nood. Student H. Carlier uit Hilversum is dan te gast en zal in beide diensten voorgaan.
In de morgendienst, die om tien uur begint, gaat de preek over de geschiedenis van Zacheus (Lucas 19:1-10). Als Jezus ons opzoekt, als wij Hem mogen ontmoeten, dan mogen we de vernieuwende kracht van Zijn genade ervaren èn doorgeven aan de mensen om ons heen. Dan mag iedereen zien dat met de komst van Jezus in deze wereld Gods plan en zijn Koninkrijk doorbreekt en mensen weer perspectief geeft. Dan mogen we al die kleine en grote dingen die we voor elkaar kunnen doen zien in het licht van het Koninkrijk van God, dat doorbreekt.

De middagdienst begint om vijf uur. Dan is de schriftlezing uit Richteren 11: 28-40, over de geschiedenis van de richter Jefta , die door een onbezonnen gelofte zijn dochter in het ongeluk stort. Je vraagt je af: waar is God in deze verdrietige geschiedenis? Waarom grijpt Hij niet in? Net zoals je dat in onze tijd kunt vragen: waar is God? Maar misschien zou je dan ook een andere vraag moeten stellen: waar zijn wij eigenlijk mee bezig? Hoe duister de geschiedenis soms ook lijkt, en wat wij mensen ook allemaal doen en bedenken, toch mogen we het zien: God is getrouw, hij laat niet los waar Hij aan begon. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Bekijk ook eens de website van de kerk op www.CGKMijdrecht.nl. Via deze site is het ook mogelijk om de diensten thuis te volgen, als het niet mogelijk is om naar de kerk te gaan, of om laagdrempelig kennis te maken met de kerk.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hulpverleningszondag met student Carlier in 'de Wegwijzer'

Op zondag 5 februari 2012 worden de diensten in 'de Wegwijzer', Koningin Julianalaan 22 in Mijdrecht, afgestemd op de jaarlijkse hulpverleningszondag, dit jaar met het thema "eerlijk is eerlijk".Sinds de watersnoodramp van februari 1953 staat in de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland één dag in het jaar in het teken … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: