001 - Homan Zonnepanelen
Koninklijke onderscheiding voor longarts uit Aalsmeer

Koninklijke onderscheiding voor longarts uit Aalsmeer


Geplaatst op: 18 september 2017

Op zaterdag 16 september ontving Dr. Sjaak Burgers, longarts bij het Nederlands Kanker Instituut/Anthony van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI/AVL), uit handen van burgemeester Nobel een hoge Koninklijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor mensen die ziek zijn geworden door asbest. Dat gebeurde tijdens de viering van het 20 jarig jubileum van de Asbestslachtoffers Vereniging Nederland (AVN).

Als longarts bij NLI/AVL en eerder bij het Erasmus Medisch Centrum heeft Dr. Sjaak Burgers baanbrekend werk verricht op zoek naar nieuwe behandelingen en medicijnen voor mensen met asbestkanker. Daarvoor reisde hij de hele wereld over en deed hij zelf ook veel onderzoek. Hij is een van de artsen die een nieuwe behandelwijze heeft ontwikkeld die de levensverwachting van asbest patiënten aanzienlijk heeft verbeterd. Burgers heeft een indrukkende lijst van publicaties op zijn naam staan.

Daarnaast is Burgers een arts die zich hard maakt voor het welzijn en de specifieke problematiek van zijn patiënten. Hij leidde tal van longartsen op, zodat mensen met asbestkanker dichtbij huis behandeld kunnen worden. Verder is hij voorzitter van de werkgroep mesotheliomen van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculuse. Deze werkgroep heeft bijgedragen aan een goede diagnose en registratie van asbest patiënten. Dat is van belang om in aanmerking te komen voor een uitkering van het Instituut Asbestslachtoffers (IAS).

Burgers is medeoprichter van de Asbestslachtoffers Vereniging Nederland (AVN) en zat jarenlang in het bestuur. Hij zorgde er onder meer voor dat vrijwilligers van de AVN een plek op de poli kregen om patiënten te ondersteunen. Verder geeft hij regelmatig lezingen voor de AVN. Burgers wordt alom geprezen als een kundige, bevlogen en betrokken arts die altijd de beste zorg voor zijn patiënten wil.

Dr. Sjaak Burgers is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.


Laatst bewerkt op: 18 september 2017 12:00

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Koninklijke onderscheiding voor longarts uit Aalsmeer

Op zaterdag 16 september ontving Dr. Sjaak Burgers, longarts bij het Nederlands Kanker Instituut/Anthony van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI/AVL), uit handen van burgemeester Nobel een hoge Koninklijke onderscheiding voor zijn grote inzet voor mensen die ziek zijn geworden door asbest. Dat gebeurde tijdens de viering van het 20 jarig jubileum van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: