02 - Senior  sportief actief 2e week
Theatervoorstelling ‘Dag mama’ over de gevolgen van dementie

Theatervoorstelling ‘Dag mama’ over de gevolgen van dementie


Geplaatst op: 19 september 2017

Maandag 9 oktober organiseren gemeente Aalsmeer en Aalsmeervoorelkaar in samenwerking met Rabobank en Partners Leerplein Dementie Aalsmeer een unieke avond! Muziektheater voorstelling ‘Dag mama’ laat het publiek ervaren wat dementie met een naaste of cliënt doet. De voorstelling is in De Oude Veiling, Marktstraat 19, in Aalsmeer. Om 18.00 uur kan er worden aangeschoven voor soep en brood, de voorstelling begint om 19.30 uur.

‘Dag Mama’ werd bedacht en geschreven door ouderenpsychologen dr. David en drs. Sarah Blom. Ze combineren de meest waardevolle inzichten uit wetenschap en praktijk met de kracht van een mooie en indrukwekkende voorstelling, met lezing en workshop. Ze laten zien dat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

‘Dag Mama’

De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Door middel van de prachtige muziek en levensechte scenes kruipt het publiek in de huid van de mens met dementie. Zij beleeft én begrijpt als nooit tevoren wat de ziekte met hem of haar doet. Niet eerder kwam het zo dichtbij. De makers selecteerden de belangrijkste en mooiste inzichten en handvatten uit psychologie en hersenkunde om vervolgens het béste te kunnen geven. Zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

DAG MAMA geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages door onder andere de tv-programma’s Nieuwsuur en Landinwaarts. Ze heeft veel lovende recensies in ontvangst mogen nemen. Meer informatie is te vinden op www.oudwordenmetzorg.nl.

Aanmelden graag voor 2 oktober mailen naar info@aalsmeervoorelkaar.nl, naam en aantal personen vermelden. Er is namelijk beperkt plek.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Theatervoorstelling ‘Dag mama’ over de gevolgen van dementie

Maandag 9 oktober organiseren gemeente Aalsmeer en Aalsmeervoorelkaar in samenwerking met Rabobank en Partners Leerplein Dementie Aalsmeer een unieke avond! Muziektheater voorstelling ‘Dag mama’ laat het publiek ervaren wat dementie met een naaste of cliënt doet. De voorstelling is in De Oude Veiling, Marktstraat 19, in Aalsmeer. Om 18.00 uur … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: