001 - Escaperoom aglemeen
Kunstwerk voor Zijdelwaard Uithoorn

Kunstwerk voor Zijdelwaard Uithoorn


Geplaatst op: 19 september 2017

Donderdag 14 september jongstleden is het nieuwe kunstwerk ‘Samen verder’ in Zijdelwaard onthuld. Wethouder kunst en cultuur, Ria Zijlstra en Kees ter Beek van buurtbeheer Zijdelwaard presenteerde het kunstwerk aan de bewoners en belangstellenden die kwam kijken. Ook beeldhouwster Jonneke Kodde die het beeld heeft gemaakt was hierbij aanwezig. 

Ondanks het natte weer stapten wethouder Ria Zijlstra, Kees ter Beek en Roeland Heruer in een bootje om het beeld te ontdoen van het zeil waarmee het was afgedekt. Dat maakte de officiële onthulling extra leuk.

Om diefstal te voorkomen is er wel voor gekozen om de locatie te verplaatsten naar een plek in de vijver aan de Alfons Ariënslaan. Het vorige beeld ‘De Baadster’ dat aan de weg stond, is drie jaar geleden gestolen. 

Wethouder Ria Zijlstra is heel blij dat er weer een nieuw kunstwerk komt in de wijk Zijdelwaard. “Dankzij de inspanning van buurtbeheer Zijdelwaard staat er nu weer een prachtig kunstwerk in de wijk. En het leuke is dat de bewoners het beeld zelf hebben gekozen”, aldus Ria Zijlstra.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kunstwerk voor Zijdelwaard Uithoorn

Donderdag 14 september jongstleden is het nieuwe kunstwerk ‘Samen verder’ in Zijdelwaard onthuld. Wethouder kunst en cultuur, Ria Zijlstra en Kees ter Beek van buurtbeheer Zijdelwaard presenteerde het kunstwerk aan de bewoners en belangstellenden die kwam kijken. Ook beeldhouwster Jonneke Kodde die het beeld heeft gemaakt was hierbij aanwezig.  Ondanks … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: