Carnaval in Kudelstaart


Geplaatst op: 1 februari 2012

Het weer is al een tijd van slag in Nederland, maar van 16 tot en met 22 februari lopen de temperaturen op naar ongekende hoogten. Kudelstaart wordt dan weer omgedoopt tot Poelgilderdam voor het jaarlijkse carnaval. Onder het thema 'een tropisch carnaval' vinden er verschillende activiteiten plaats.
Voor Prins Theo den Eerste is dit het eerste jaar dat hij de geordende chaos gaat leiden, en samen met zijn Raad van Elf heeft hij de nodige voorbereidingen getroffen voor een carnavalsweek voor jong en oud. Net als vorig jaar gaat de carnavalsweek van start met de loting voor de optocht. Op donderdag 16 februari 20:00 uur moet minstens 1 afgevaardigde van elke deelnemende kar aanwezig zijn in het dorpshuis om via een loting de volgorde van de stoet te bepalen. Niemand aanwezig betekend niet meerijden!


De grote optocht gaat zondag 19 februari om 12:11 van start bij het dorpshuis. Opgeven voor deelname aan de optocht kan nog tot 4 februari via secretariaat@pretpeurders.nl, maar langs de weg kijken en daarna meefeesten in de dorpstaveerne is natuurlijk ook heel gezellig. De toegang is gratis.

Kinderactiviteiten
Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven. Op vrijdag 17 februari vanaf 19:11 kunnen de voetjes van de vloer tijdens het jeugdcarnaval, georganiseerd door het Gilde. Toegang is €1,- en natuurlijk ligt er een prijs klaar voor de mooist verklede persoon. Ook zaterdagmiddag 18 februari staat in het teken van de jeugd. Allereerst is het tijd voor de kinderoptocht. Om 13:01 kan alle jeugd zich verzamelen op de parkeerplaats achter De Dorpstaveerne. Vanaf daar gaat de stoet met versierde wagens en fietsen woonwijk De Rietlanden, waar omstreeks 13:41 ballonnen worden opgelaten vanaf het schoolplein. Daarna gaat de stoet verder om uiteindelijk te eindigen bij De Dorpstaveerne, waar de prijsuitreiking voor de mooiste kar plaatsvindt en het nog tot 16:41 feest is. Deelname en toegang is gratis, opgeven is niet nodig.

Kaartverkoop Prinsenbal
Het Prinsenbal op zaterdagavond 18 februari belooft weer een enorm feest te worden met de meest fantastisch aangeklede bezoekers. Burgemeester Litjens overhandigt deze avond de sleutel van Poelgilderdam voor de eerste keer aan Prins Theo Den Eerste. Het Prinsenbal begint om 20:11 en eindigt om 01:41. Kaarten zijn vanaf 4 februari verkrijgbaar bij Cafetaria Family Kudelstaart en kosten €15,- per stuk. Toegang 16+. Vorig jaar waren de kaarten in een mum van tijd uitverkocht, dus wees er snel bij!

Afterparty
Maandag 20 februari gaat de Raad van Elf gewapend met fruitmandjes op bezoek bij de ouderen en zieken in Kudelstaart. 's Avonds is het opnieuw feest in De Dorpstaveerne. Om 20:11 opent Prins Theo Den Eerste de Blaauwe Maandag. Een soort afterparty voor de echte carnavalsvierders. Carnavalskleding is deze avond niet verplicht, maar verhoogt natuurlijk wel de feestvreugde! De toegang op deze avond is gratis.
Op dinsdag 21 februari gaan De Pretpeurders allereerst op bezoek bij Zorgcentrum Aelsmeer en Het Kloosterhof. Daarna wordt het carnaval in De Dorpstaveerne in stijl afgesloten met het Seniorenbal. Hiervoor wordt de jeugd van vroeger uitgenodigd in de Dorpstaveerne om er weer een gezellige middag van te maken.Aanvang is om 14:11 en de middag eindigt om 17:11, ook op deze dag is de toegang gratis.

De exacte routes, uitgebreid programma en verdere informatie is te lezen op www.pretpeurders.nl en in het programmaboekje De Kudelkolderkrant, dat een week voor carnaval in Kudelstaart verspreid wordt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Carnaval in Kudelstaart

Het weer is al een tijd van slag in Nederland, maar van 16 tot en met 22 februari lopen de temperaturen op naar ongekende hoogten. Kudelstaart wordt dan weer omgedoopt tot Poelgilderdam voor het jaarlijkse carnaval. Onder het thema 'een tropisch carnaval' vinden er verschillende activiteiten plaats.Voor Prins Theo den … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: