28e AKU 10 Engelse Mijlen loop weer een groot succes

Geplaatst op: 30 januari 2012

De temperatuur daalde het afgelopen weekend. Even kwam de afgelasting van een eerdere editie weer boven bij de organisatie, maar het weer was heerlijk om te lopen. De temperatuur was precies nul graden, windkracht 3 uit het oosten en af en toe een waterig zonnetje. Voor de start barste de kantine van Legmeervogels compleet uit zijn voegen. Meer dan 1500 lopers kwamen naar de Zorg- en Zekerheidcircuit wedstrijd in Uithoorn. Een absoluut hoogtepunt, met de bijbehorende verkeer- en parkeerproblemen. Voor het eerst werd er gestart en gefinisht op het Sportpark de Randhoorn. Meer dan 70 leden van atletiekvereniging AKU stonden aan de start. 25 lopers uit Aalsmeer, 47 lopers uit Amstelveen, 66 lopers uit de Ronde Venen en maar liefst 118 lopers uit Uithoorn (AKU leden niet meegeteld) en zij bonden de strijd aan met het volledig vernieuwde parcours. De uitdagende fietsbrug over de nieuwe N201 werd door de 5 km en de 10 km lopers bedwongen. De 10 Engelse Mijlen liep een ronde over het terrein van Flora Holland, die met hun medewerking voor een groot gedeelte was afgezet. Bij het nameten van het parcours bleek de 10 Engelse Mijlen loop behoorlijk nauwkeurig te zijn, maar de 5 km - en 10 km loop bleken respectievelijk 200 en 400 meter te lang. Voor de organisatie een uitdaging voor volgend jaar.

De vele toeschouwers zagen bij de 5 km een spannende wedstrijd die bij de dames letterlijk op de streep werd beslist. AKU lid Marja Breedijk deed het in haar categorie uitstekend. Na eerst de jeugd begeleidt te hebben rende ze naar een uitstekende tijd en bleef tweede in haar categorie. Bij de heren liep jongeling Hans van Hateren in de laatste honderden meter toch nog weg. AKU lid Erwin Koopstra liep lang in de kopgroep mee, maar moest uiteindelijk buigen. Desondanks werd hij uitstekend 4e met een gemiddelde snelheid van boven de 17 km per uur.

Bij de 10 km van de dames bleek de bekende loopster Nadja Wijenberg de snelste en bij de heren snelde Wilfred Verhagen naar een afgetekende winst. AKU lid Karin Versteeg handhaafde zich in haar prima klassement met een strakke 9e plaats. Snelste AKU heer was trainer Theo Noij met een prima tijd. Kennelijk werpen de schema's van de trainer dus toch vruchten af als je ze volgt.

Bij de 10 Engelse Mijlen handhaafde Anouk Claessens haar 2e plaats in het klassement met een 2e plek achter weer een supersnelle Keniaanse Masila Ndunge, die de afgelopen maanden in Nederland al een aantal wedstrijden gewonnen heeft. Jolanda ten Brinke volgde met een prima 6e positie op het rappe parcours. In de categorie comeback past het verhaal van Atie van Oostveen. Na een aantal jaren van terugkerend blessureleed liep Atie haar eerste wedstrijd sinds tijden. Eerst rustig maar daarna versnellend naar een prima 1 uur 23 minuten.

Bij de heren waren het weer John van Dijk en Paul Hoogers die mee streden om de ereprijzen. John won op de streep de race van Michael Woerden van de Veenlopers. Dit was de hele afstand een wedstrijd binnen de wedstrijd. John handhaafde met een 5e plaats zijn goede klassering in het overall klassement. Paul Hoogers tot slot verstevigde met zijn resultaat de leidende positie in het klassement. Kijk voor alle uitslagen op www.zorgenzekerheidcircuit.nl.

De organisatie dankt zijn ruim 120 vrijwilligers, vele sponsors, bewoners van Legmeer-West voor hun geduld, Legmeervogels voor het beschikbaar stellen van hun kantine en een aantal plaatselijke bedrijven die hun medewerking verleende zoals Flora Holland en Tica die zelfs tijdens hun openingstijden de weg voor de lopers op de Randweg vrijmaakte door hun toegang tijdelijk te verplaatsen. Zonder al deze inzet is een evenement als dit niet te realiseren.

De temperatuur daalde het afgelopen weekend. Even kwam de afgelasting van een eerdere editie weer boven bij de organisatie, maar het weer was heerlijk om te lopen. De temperatuur was precies nul graden, windkracht 3 uit het oosten en af en toe een waterig zonnetje. Voor de start barste de … Lees meer »