Sterke tweede helft voor De Vinken

Geplaatst op: 24 september 2017

Door de afwezigheid van Gideon Leeflang startte Mark de Haan in de basis. Hij begon naast Rutger Woud, Roosmarijn Mooij en Annick Stokhof in de aanval. De Vinkendefensie werd gevormd door Lieke Melchers, Dorien Verbruggen, Kelvin Hoogeboom en Jerom Stokhof.

In het eerste kwartier waren de volgelingen van Dirk van der Vliet nog niet erg scherp. Helios kwam op 0-2 alvorens ook het Vinkeveense thuispubliek mocht juichen. Lieke Melchers en Dorien Verbruggen zorgden voor een gelijke stand. Helios kwam op 2-3, maar dat was meteen ook de laatste Limmense voorsprong deze middag. Rutger Woud maakte 3-3, waarna Kelvin Hoogeboom 4-3 liet aantekenen. Nog even kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, maar het koppel Annick Stokhof en Rutger Woud tilde de thuisploeg naar 6-4. Dorien Verbruggen zette de 7-5 ruststand op het scorebord.

Topscorerslijst

Na de thee scoorde Annick Stokhof al snel de 8-5. Nog even stribbelde Helios tegen, maar hun aansluitingstreffer bracht ze niet verder dan 8-7. Daarna brak de thuisploeg echt los. Doelpunten van Lieke Melchers, Annick Stokhof en Rutger Woud leverden een comfortabele 11-7 tussenstand op. Vervolgens kwam het kwartiertje van Kelvin Hoogeboom. Met een leep wegtrekballetje schoot de lange Vinkevener zich in de top 10 van Vinken’s topscoorderslijst aller tijden. Daarna scoorde Hoogeboom nog eens drie maal, zodat hij nu een totaalscore van 363 doelpunten in de hoofdmacht van De Vinken heeft laten noteren. Opgeteld met de keurig benutte vrije bal van Annick Stokhof was het inmiddels 16-8. De laatste twee Vinkeveense treffers vielen uit handen van Rutger Woud en Jerom Stokhof: 18-9 eindstand.

Volgende week reist De Vinken af naar Mijdrecht, waar het aantreedt tegen de nog ongeslagen koploper Atlantis.

Afgelopen zaterdag speelde de Vinkeveense korfbalhoofdmacht tegen het bezoekende Helios uit Limmen. Na een nog matige eerste helft (7-5 ruststand), kwam de scoringsmachine van De Vinken in de tweede helft goed op gang: 18-9 einduitslag. Door de afwezigheid van Gideon Leeflang startte Mark de Haan in de basis. Hij begon … Lees meer »