01 - Nooit Gedacht
Waardering lustrumconcert Musica Uithoorn

Waardering lustrumconcert Musica Uithoorn


Geplaatst op: 24 september 2017

Zanggroep Musica heeft dinsdag 19 september een jubileumconcert verzorgd in het Hoge Heem in Uithoorn. De burgemeester van Uithoorn was één van de eregasten. 

De zaal van Het Hoge Heem zat bomvol met vooral bewoners van Het Hoge Heem en familie van de zanggroepleden. Voorzitter Oskam heette iedereen hartelijk, maar in het bijzonder de burgemeester welkom. Hij legde uit dat het jubileumconcert ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan werd gehouden en dat de vaste oefenlocatie (Het Hoge Heem) de juiste plaats was om dat eerste lustrum te vieren.

Traktatie

De bezoekers werden door Musica niet alleen op mooie liederen getrakteerd, maar ook op een gebakje waarop een 5 was afgebeeld. Na de pauze met frisdrank, wijn en zelfs een advocaatje met slagroom, volgde het tweede deel van het concert. Dat was vooral een mee-zingdeel, want Ik hou van Holland, Land van hoop en glorie en het overbekende lied: Adieu mein kleiner Gardeoffizier, werd door veel aanwezigen meegezongen.

Toen het lied ‘Dunkelrote Rosen’ werd gezongen, kreeg burgemeester Dagmar Harriët Oudshoorn-Tinga als eerste een roos overhandigd daarna ook  alle aanwezigen. Na afloop feliciteerde de burgemeester Musica het eerste lustrum. 'Ik heb een fijne avond gehad en waardeer het zeer wat de zanggroep Musica, met leden in prachtige kledij en gezellige concerten, voor de ouderen doet.'

Zanggroep Musica

Musica startte in 2012 in de oefenruimte van Het Hoge Heem in Uithoorn. De leden van de zanggroep komen uit de hele regio. Het is een niet-kerkelijk koor met 50-plusleden. Musica is wel een groep met een eigen stijl. De leden hullen zich bij optredens in dirndl (dames) en gilets met edelweiss (heren). Toch is het niet alleen de Weense operette muziek, die men ten gehore brengt. Juist ook andere, Nederlandstalige meezingers worden met veel plezier gezongen, vaak in zorgcentra of bij seniorengroepen.(o.a. Zonnebloem)

Meer informatie via Dicky en Kees Oskam, tel 06 29283733 of per e-mail: c.oskam33@kpnmail.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Waardering lustrumconcert Musica Uithoorn

Zanggroep Musica heeft dinsdag 19 september een jubileumconcert verzorgd in het Hoge Heem in Uithoorn. De burgemeester van Uithoorn was één van de eregasten.  De zaal van Het Hoge Heem zat bomvol met vooral bewoners van Het Hoge Heem en familie van de zanggroepleden. Voorzitter Oskam heette iedereen hartelijk, maar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: