Atlantis A1 speelt gelijk in Rijnsburg

Geplaatst op: 25 september 2017

De door Van Walraven gesponsorde Atlantis A1 reisde afgelopen zaterdag af naar Rijnsburg om te spelen tegen Madjoe A1. Atlantis kent een moeilijk start. De afgelopen drie weken moest Atlantis tegen de vermoedelijke top drie spelen en die wisten ze helaas niet te winnen. Het werd daarom tijd om het tij te keren en de punten mee te nemen naar Mijdrecht.

Atlantis begon scherp tegen Madjoe en kwam al snel op voorsprong. De aanvallen zagen er goed uit, wat uiteindelijk leidde tot verzorgde doelpunten. Verdedigend stond het redelijk. Atlantis kreeg echter te veel vrije ballen tegen welke Madjoe wist te verzilveren. Deze onnodige fouten zorgde ervoor dat Madjoe bij kon blijven. Later in de eerste helft gingen de aanvallen minder soepel. Het tempo lag er uit en de passing ging achteruit. Dit zorgde voor een onnodige 7-6 achterstand in de rust.

In de rust werden de spelers toegesproken om de onnodige fouten in de verdediging er uit te halen en de aanvallen beter te verzorgen. Daarbij wilde de trainers geloof en vertrouwen terugzien in het spel. Ze moesten oprecht gaan geloven in elkaar en in het feit dat er winstmogelijkheden liggen.

De tweede helft was stukken beter. Er werd gestreden voor elkaar. De aanvallen verliepen soepel en men had oog voor andermans kansen. Het scoreverloop ging gelijk op. Beide ploegen wisten niet van elkaar weg te lopen. 10 minuten voor tijd stond Atlantis al enige tijd met 10-11 voor. Hoewel er genoeg kansen waren op de 10-12, werd deze helaas niet gemaakt. Omdat Atlantis niet kon scoren, had Madjoe de gelegenheid om terug te komen. Een minuut voor tijd werd het zelfs 12-11 voor Madjoe. Atlantis toonde karakter en gaf niet op. Integendeel, ze deden er alles aan om gelijk te maken. Het geloof in de gelijkmaker in combinatie met de wil om te winnen, zorgde er voor dat Atlantis de gelijkmaker maakte. De coaches waren erg trots op de veerkracht die Atlantis A1 toonde. Het spel wat in de tweede helft werd vertoond zorgt voor vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

Op zaterdag 30 september speelt Atlantis thuis tegen KZ Danaïden. Tijd om de eerst overwinning binnen te slepen. Atlantis hoopt weer op velen supporters die dan hopelijk getuigen kunnen zijn van de eerste overwinning.

De door Van Walraven gesponsorde Atlantis A1 reisde afgelopen zaterdag af naar Rijnsburg om te spelen tegen Madjoe A1. Atlantis kent een moeilijk start. De afgelopen drie weken moest Atlantis tegen de vermoedelijke top drie spelen en die wisten ze helaas niet te winnen. Het werd daarom tijd om het … Lees meer »