01 - Nooit Gedacht
Veelbelovende start competitie Hertha Zaterdag 

Veelbelovende start competitie Hertha Zaterdag 


Geplaatst op: 25 september 2017

Zaterdag 23 september stond voor Hertha de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Vlug en Vaardig. Voor trainer van Dunsbergen is de doelstelling dit seizoen duidelijk. De nacompetitie moet gehaald worden. Hertha heeft vorige week tegen 3de klasser Kockengen (2-2) laten zien dat ze over een team beschikken waarbij dit mogelijk is. Vandaag de taak aan de mannen van Hertha 1 om hierin de eerste stap te zetten.

Vlug en Vaardig startte zoals verwacht in een 4-4-2 opstelling. Voor van Dunsbergen kwam dit niet als een verrassing. In de kleedkamer kregen Zeldenrijk en de Groot de opdracht mee om hun 2 spitsen op te vangen. Bij balbezit van de tegenstander zou stofzuiger Horsman een meter of 3 voor dit centrale duo staan om daar ballen te onderscheppen. In de beginfase van de wedstrijd waren de teams gelijkwaardig aan elkaar.

Vlug en Vaardig zocht veelvuldig naar hun behendige spitsen. In de 10de minuut maakte Zeldenrijk een lichte overtreding, wat bestraft werd met een vrije trap van een meter of 20. Keeper Baarslag positioneerde de muur en zocht zijn plek onder de lat. De behendige nummer 10 schoot de bal met links in de te vrijgelaten hoek van de goal van Baarslag. 0-1.

Vanaf de goal was het Hertha die het initiatief nam. Hertha begon te spelen zoals er in de kleedkamer was afgesproken. De verdediging van Vlug en Vaardig werd diverse malen op de proef gesteld door de goed spelende Klesman, Voll en Nusse. Pas in de 35ste minuut wisten de blauw witten de defensie te kraken. Op rechts was het Versluis die vanaf zijn backpositie op kwam lopen. De bal werd ingespeeld op Voll. Versluis zetten zijn loopactie door en kreeg de bal op het juiste moment terug gespeeld. Met een prachtige lage voorzet wist Versluis de vrijgekomen Nusse te bereiken. Nusse schoot koeltjes de 1-1 binnen. Het ijs was nu gebroken. Nu was het de beurt aan Klesman die een aantal keer knap voor wist te geven. Met name de voorzet op Nusse rond de 40ste minuut verdiende meer. De bal werd overgeschoten. 4 minuten later was het Nusse die bal voorgaf op de goed meegekomen Rehbach. De wederom goed spelende Rehbach lukte het ook niet om de bal in de goal te kregen. Hij schoot rakelings langs. Het fluitsignaal klonk en er werd met 1-1 gerust.

Het initiatief lag in de 2de helft wederom bij Hertha. De goed spelende Weinreich en Rehbach verlegden het spel diverse malen knap. Het is mooi om te zien hoe de pas 17-jarige Rehbach gewoon weer één van de uitblinkers is aan Hertha zijde. Op de linksback positie heeft Hertha nog zo’n jongeling die goed mee kan komen in het vlaggenschip. Ferdi Balte die van origine een linksvoor is brengt het er goed vanaf op de backpositie. Ondanks het goeie spel van Hertha kwam het echte gevaar pas aan het einde van de wedstrijd. Met nog 3 minuten te spelen bleef Hertha geloof houden in een overwinning en het was Rehbach die wederom Klesman wist te bereiken. Klesman controleerde de bal op de borst en haalde verwoestend uit. De bal was onhoudbaar voor de keeper van Vlug en Vaardig. De ontlading aan Hertha zijde was groot! Het werd zelfs nog 3-1 voor Hertha in de laatste minuut van de verlenging. Rechtsbuiten Voll werd vrij gespeeld, zag Nusse geheel vrij voor de keeper en kon eenvoudig de 3-1 maken.   

Zaterdag 30 september speelt Hertha zijn tweede wedstrijd tegen Sporting Martinus 1.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veelbelovende start competitie Hertha Zaterdag 

Zaterdag 23 september stond voor Hertha de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Vlug en Vaardig. Voor trainer van Dunsbergen is de doelstelling dit seizoen duidelijk. De nacompetitie moet gehaald worden. Hertha heeft vorige week tegen 3de klasser Kockengen (2-2) laten zien dat ze over een team beschikken waarbij dit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: