Hertha JO11-1 wint eenvoudig van Victoria JO11-3

Geplaatst op: 25 september 2017

Zaterdag 23 september speelde het sterrenteam van Hertha de uitwedstrijd in Loosdrecht tegen Victoria JO11-3. Voor beide teams was dit de eerste wedstrijd in de competitie voor dit seizoen. Via een 0-3 ruststand verscheen uiteindelijk een 0-10 op het scoreboord. Uitblinker van de dag was Mats Linders die maar liefst 5 goals voor zijn rekening nam.

Net als vorige week is het weer Kick die voortvarend van start gaat. Kort na de aftrap krijgt hij de bal aan de rechterkant. Zijn voorzet komt bij Mats die deze keer nog de bal mist. Dit maakt hij later ruimschoots goed. Bij de 2e actie van Kick is het wel raak. Nadat Raslèn de bal heeft onderschept komt deze bij Kick. Hij komt vrij voor de keeper en met de binnenkant van de voet schiet hij langs de keeper en is het 0-1. Hertha gaat door en Victoria heeft de bal nog weinig in bezit gehad. Een mooie actie van Loek eindigt bij Raslèn die de bal net over schiet. Sam staat zijn mannetje weer in de verdediging. Het lukt Victoria maar niet om hem te passeren. Na 8 minuten speelt Julian de bal middendoor naar Kick. Samen met Mats en Raslèn gaat de aanval verder. Via  mooi combinatiespel komt de bal bij Raslèn die de 0-2 binnenschiet. Mats begint ondertussen warm te draaien en door druk te zetten onderschept hij de bal. Zijn schot beland deze keer nog in het zijnet. Direct er achteraan is het wel raak. Kick kapt zijn tegenspeler uit en geeft een strakke bal op Mats. Deze keer schiet mats met scherp en zo staat na 12 minuten de 0-3 op het bord. Tot dit moment heeft Victoria nog geen enkele kans gehad. Na 15 minuten moet keeper Mike dan eindelijk ook aan de bak. Gelukkig is hij geconcentreerd en weet hij de bal te pakken voordat het echt gevaarlijk wordt. Hertha heeft nog meerdere kansen om te scoren. Zo schiet Bram via de rug van zijn tegenstander over, tikt de keeper een schot van Mats naast de goal en schiet Kick slapjes in waardoor het 0-3 blijft. Vlak voordat het rust is heeft Victoria nog een grote kans. Met 2 man lopen ze af op Mike. Loek is er net op tijd bij een weet met een mooie sliding de bal over de achterlijn te spelen zodat Victoria slechts een corner krijgt. Het is rust.

Net als in de eerste helft, is het Hertha bij de start van de tweede helft, gelijk laat weten dat Victoria niks hoeft te verwachten deze middag. Na snel samenspel tussen Loek en Kick schiet Mats zijn 2e van de dag binnen. Via onderkant lat verschijnt de 0-4 op het scorebord. Na 5 minuten is het Sam die ook zijn kansje pakt. Zijn afstandsschot wordt echter nog door de keeper gepakt. De volgende aanval is het wel raak. Via meerdere schijven komt de bal bij Julian. Hij legt de bal voor zijn rechterbeen en schiet schuin in linker onder hoek. Het staat 0-5. De eerste echte grote kans krijgt Victoria in de 7e minuut. Mike staat genageld aan de grond en ziet de bal hard op de kruising belanden. Na 10 minuten is het Raslèn die nogmaals Julian weet te bereiken die eenvoudig nog een goaltje meepikt. En dan gaat het ineens snel. Het zijn weer Mats, met een hard schot vanaf 15 meter, en Kick, alleen voor de keeper vanaf rechts, die scoren. Het staat ondertussen al 0-8. Met nog 5 minuten te spelen is het Mats die het zowel aanvallend als verdedigend laat zijn wat hij kan. Met een diagonaal schot schiet hij eerst de 0-9 binnen. Als kort daarna een speler van Victoria alleen op de keeper Mike afgaat en Mike ook weet te omspelen is het Mats die met een sprint vanuit het midden er net op tijd bij is om de bal weg te schieten. Hierbij botst hij tegen Mike aan. Beide jongens schudden even het hoofd en gaan verder. In de allerlaatste minuut is het weer Mats die zijn 5e en de 10e van Hertha maakt. De scheids fluit en zo wint Hertha redelijk eenvoudig met 0-10 van Victoria.

Volgende week speelt Hertha zijn eerste thuiswedstrijd. Om 10.30 is de aftrap voor de wedstrijd tegen Sporting Almere. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden.

Zaterdag 23 september speelde het sterrenteam van Hertha de uitwedstrijd in Loosdrecht tegen Victoria JO11-3. Voor beide teams was dit de eerste wedstrijd in de competitie voor dit seizoen. Via een 0-3 ruststand verscheen uiteindelijk een 0-10 op het scoreboord. Uitblinker van de dag was Mats Linders die maar liefst … Lees meer »