Einde van het wegseizoen in zicht voor UWTC

Geplaatst op: 25 september 2017

Zaterdag 23 september zijn de UWTC veteranen 60+ en 68+ John Tromp en Guus Zantingh voor de laatste wielren wedstrijd van dit seizoen naar Rotterdam gereisd. Bij de 68+ was er vanaf het startsein veel demarrages van o.a. Gerard Albrink en Arie de Groot, maar het duurde tot 5 ronden voor het einde alvorens er 5 renners uit het peloton konden ontsnappen met daarbij Guus Zantingh. Deze renners werkten goed samen en bleven uit de greep van het peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Guus Zantingh voor Piet Gruteke uit Rotterdam en 3e werd Peter de Jong uit Hilversum. Voor Guus was het zijn 9e overwinning van dit seizoen.

Bij de 60+ gingen drie ronden na het startschot Ron Paffen en Martin Pruijser ervan door en zij werkten goed samen en bouwden een mooie voorsprong op. Vanuit het peloton werd nog wel gereageerd maar zij waren niet meer te achterhalen. De wedstrijd werd gewonnen door Ron Paffen uit Milsbeek voor Martin Pruijser uit Pijnacker, 3e werd Willem Hus uit Voorburg hij won de sprint van een achtervolgende groep. John Tromp finishte als 9e.

Interclub in Hoorn
Zondag 24 september is de laatste interclub jeugdwedstrijd verreden bij HRTC Hoorn. Alle renners die vijf of meer wedstrijden hadden meegedaan kregen na afloop een mooie medaille. Verschillende jeugdleden van UWTC deden aan deze wedstrijden mee en hebben hier veel ervaring opgedaan. Danny Plasmeijer werd in Hoorn 5e bij de nieuwelingen. Onze jeugdrenners hebben bij de interclub weer veel ervaring opgedaan.

Jeugdwedstrijd de Uithof
Mike Derogee reed op zondag 24 september een jeugdwedstrijd in den Haag. Hij werd daar heel netjes 6e. Mike heeft dit seizoen wel meer wedstrijden in Zuid-Holland gereden en bleek dus tweede te zijn geworden in de Zuid-Holland cup!

Start cyclocross seizoen
UWTC komt dit seizoen met een cyclocross team in actie. Deze groep is al een paar maanden in training olv Gerard Keijzer. En hiervoor zijn enkele extra sponsors gevonden. Voor het team is nieuwe kleding ontworpen met de huidige en extra sponsors hierop vermeld.
Zondag 24 september stonden de meeste leden van het team aan de start in Dordrecht, waar de 8e Grote Prijs Cees Sint Nicolaas werd verreden. In de ochtend trok de mist slecht weg en was het parcours toch op een aantal plekken wat glibberig. Tommy Oude Elferink en Bart de Veer zaten vanaf de start mooi voorin de groep en Bas de Bruin kon net de aansluiting niet maken. En wat ging het hard! Menno van Capel en Dennis Moolhuijsen stonden bij de start verder naar achteren. Menno begon aan een lange inhaalrace en wist uiteindelijk 13e te worden. Bart en Tommy kregen het in de laatste  ronde zwaar maar met een 7e plek voor Tommy en 9e plaats voor Bart waren de mannen tevreden. Bas werd 15e en Dennis 61e. De dames van het team reden ook een nette koers: 9e Elleke Claessen, 12e Judith van Maanen en 17e Rebecca Cornelisse.
Bij de masters 40+ werd Frank Jansen 61e en Sjon van den Berg 66e. En als laatste ging onze kersverse junior Ian van den Berg van start. Ook hier werd knijterhard gereden en met een 38ste plaats maakte hij een prima debuut.

Berlijn handbike marathon 2017
Wederom een super gave race met de overwinning als resultaat voor onze Jetze Plat! Zware omstandigheden door de regen. Jetze reed zo'n 20 (!) kilometer solo in een tijd van 1h03m45s. Nog één race te gaan voor deze sterke handbiker van UWTC: de Ironman in Hawaï over minder dan drie weken!

WK wielrennen
Trainingslid Lorena Wiebes reed op vrijdag 22 september het WK wielrennen in het Noorse Bergen. De verwachtingen waren hoog en Lorena reed met het Nederlandse junioren team een goede wedstrijd. Helaas miste de Nederlandse dames in de finale de beslissende slag en konden ze niet meer meedoen voor de podiumplaatsen. Met een 22ste plaats was Lorena wel de beste van het team. Met de Europese titel op zak en heel veel overwinningen in nationale en internationale wedstrijden kan Lorena ondanks haar teleurstelling van het WK terugzien op een sterk laatste seizoen bij de junioren dames. Nu wacht haar het grote avontuur bij de elite dames en we zullen haar ook zeker in de toekomst blijven volgen.

Einde wegseizoen
Het wedstrijdprogramma op de weg loopt op zijn einde en ook de wegtrainingen bij UWTC zullen plaats gaan maken voor de cyclocross trainingen. Zaterdag 30 september zal er nog een ploeg van UWTC van start gaan bij het NCK (Nederlands Club Kampioenschap) in Dronten. De nieuwelingen-junioren ploeg gaan proberen de tijd van vorig jaar te verbeteren. Zondag 1 oktober sluiten we het seizoen met de Gentlemansrace Ad Fiege Memorial, een koppeltijdrit over ongeveer 12 km.

Zaterdag 23 september zijn de UWTC veteranen 60+ en 68+ John Tromp en Guus Zantingh voor de laatste wielren wedstrijd van dit seizoen naar Rotterdam gereisd. Bij de 68+ was er vanaf het startsein veel demarrages van o.a. Gerard Albrink en Arie de Groot, maar het duurde tot 5 ronden … Lees meer »