02 - Senior  sportief actief 2e week

Wethouder Erika Spil neemt kijkje bij scouts in Mijdrecht


Geplaatst op: 30 januari 2012

Wethouder Erika Spil heeft vrijdagavond een bezoek gebracht aan Scouting Jan van Speyk in Mijdrecht. Ze kwam langs om het gebouw te zien en om een indruk te krijgen van wat die scouts nou eigenlijk allemaal doen. Spil: ,,Ik vind Scouting een erg leuke organisatie, waar veel jeugd een leuke tijd heeft. Daarbij leren ze ook nog veel op weg naar zelfstandigheid."

En zo is het. Tijdens het bezoek van de wethouder waren verschillende groepen met hun programma bezig in en rond de boerderij. Mevrouw Spil kreeg te horen dat de groep al vanfa 1980 in de clubhuis - in de volksmond ‘de boerderij' - huist. Daar zijn veel aanpassingen gedaan door de leden zelf en een aantal grote klussen zijn opgeknapt door aannemers. De Jan van Speyk is erg blij met hun plek in Mijdrecht.

Scouting is een erg toegankelijke vereniging. Iedereen vanaf 5 jaar is welkom en er is een lage contributie. Voor mensen die het financieel lastig hebben, is er JongerenAktief. Een groot deel van de leidinggevenden bij scouting, zijn ooit zelf jeugdlid geweest. De scouts van de Jan van Speyk zijn erg betrokken bij hun vereniging en er is dan ook een grote groep vrijwilligers.

Wethouder Erika Spil vond het erg leuk om de kinderen op de boerderij bezig te zien. Scouting was voor haar niet helemaal nieuw, een neefje en nichtje zitten bij een scoutinggroep ergens verderop in Nederland.

Meer weten over de Jan van Speyk of wil je misschien lid worden? Kijk dan op www.janvanspeykgroep.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Erika Spil neemt kijkje bij scouts in Mijdrecht

Wethouder Erika Spil heeft vrijdagavond een bezoek gebracht aan Scouting Jan van Speyk in Mijdrecht. Ze kwam langs om het gebouw te zien en om een indruk te krijgen van wat die scouts nou eigenlijk allemaal doen. Spil: ,,Ik vind Scouting een erg leuke organisatie, waar veel jeugd een leuke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: