KDO maakt op harde wijze kennis met de 2e klasse

Geplaatst op: 25 september 2017

Na een ruime voorbereiding van zeven weken, stond voor KDO 1 afgelopen seizoen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na de verrassende 4-2 overwinning van vorige week op buurman Legmeervogels, zagen de Kwakelaars het debuut in de 2e klasse met veel vertrouwen tegemoet. Het Haagse TAC’90, vorig jaar gedegradeerd vanuit de 1e klasse, kwam op bezoek in De Kwakel. Trainer Raymond de Jong kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie tegen Hagenezen. Dit betekende o.a. dat Mathijs van Rijn als rechtermiddenvelder startte en Jesse Stange in de spits.

Voorafgaand aan het duel organiseerde de Kwakelse selectie een passend eerbetoon aan de recent overleden hoofdsponsor John Vork (56). Na lovende woorden over John, werden er fakkels ontstoken en één minuut stilte in acht genomen. Een zeer indrukwekkend geheel.

In het begin van de wedstrijd moest KDO duidelijk wennen aan de snel- en behendigheid van TAC’90. Het Hindoestaanse elftal was creatief en had diverse attractieve voetballers in het team. In de 12e minuut kwam de ploeg uit Den Haag dan ook verdiend op 0-1. Na een corner van KDO, werd er balverlies geleden door Menno Lingeman, waarna TAC’90 via een snelle uitbraak wist te scoren.
De wedstrijd werd na deze openingstreffer rommelig, waarbij de Kwakelaars nauwelijks de onzeker ogende doelman van de gasten wisten te testen. Vlak voor rust ontsnapte KDO aan een tweede tegentreffer, zodat de rust werd bereikt met een 0-1 stand.

Na rust was het aan doelman Jesper Oudshoorn te danken dat het verschil één doelpunt bleef, nadat hij een 100% kans van TAC’90 wist te keren. Na deze redding kwam KDO beter in de wedstrijd en ging meer vooruit voetballen. In de 56e minuut ontbrandde de wedstrijd na een pittige overtreding van Mathijs van Rijn op een verdediger van TAC’90. De doelman van de gasten werkte Mathijs vervolgens onnodig hard tegen de grond, waarna hij met rood mocht inrukken. Van Rijn ontving een gele kaart.
Met één man meer rook KDO kansen tegen het behendige TAC’90. In plaats van de gelijkmaker, breidde de Hindoestanen echter in de 61e minuut zijn voorsprong uit. De gasten profiteerden maximaal van een verdedigingsfout van Joris Kortenhorst en maakte de 0-2. Vlak hierna was Thijs Plasmeijer dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij kwam een voetlengte tekort om de bal in het lege doel te tikken. Trainer Raymond de Jong besloot vervolgens over te schakelen naar het 3-4-3 systeem, maar helaas bracht dit niet het gewenste resultaat. Zowel in de 71e als 92e minuut wist TAC’90 nog fraai te scoren, waardoor KDO op een forse 0-4 nederlaag werd getrakteerd.

De nederlaag tegen TAC’90 was verdiend, maar had niet zo hoog uit hoeven vallen. TAC’90 zal hoogstwaarschijnlijk dit seizoen bovenin mee gaan draaien, maar leek na de rode kaart toch even kwetsbaar. Helaas heeft KDO hier niet van kunnen profiteren, waardoor het debuut niet naar wens is geweest. De individuele fouten die er gemaakt werden, werden genadeloos afgestraft. Aankomende zondag zijn er nieuwe kansen voor KDO in de uitwedstrijd tegen DOSR. De wedstrijd begint om 14:00 uur in Roelofarendsveen.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst (73e Nick Smits), Timo Kas, Mitchel Smits, Mathijs van Rijn (73e Rick Kruit), Thijs Plasmeijer, Bas Kok (76e Dennis Pappot), Jesse Stange, Bart Hoving en Joeri Stange.

Laatst bewerkt op: 25 september 2017 23:20

Na een ruime voorbereiding van zeven weken, stond voor KDO 1 afgelopen seizoen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na de verrassende 4-2 overwinning van vorige week op buurman Legmeervogels, zagen de Kwakelaars het debuut in de 2e klasse met veel vertrouwen tegemoet. Het Haagse TAC’90, vorig … Lees meer »