Rijschool en ouders moeten samenwerken

Rijschool en ouders moeten samenwerken


Geplaatst op: 29 september 2017

Het CBR riep afgelopen week op het nieuws en in de krant, dat de kwaliteit van de leerlingen beter moet als ze op examen komen. Hier is de branchevereniging van rijschoolhouders “het VRB”  het helemaal mee eens en zo ook Het VerkeersCollege.

Is het dan opeens zo slecht … ? Nee, zegt Erwin Veenboer van Het VerkeersCollege. Landelijke slagingspercentages van rond de 50% zijn al jaren zo bij het CBR. Maar de wachttijden zijn het laatste jaar extreem lang en daar zoeken ze nu een excuus voor.

Dat er slechte rijscholen in de branche aanwezig zijn die met pakketten met veel te weinig lessen en veel te lage prijzen de markt verzieken dat klopt.  Gemiddeld heeft een kandidaat rond de 40 lesuren nodig om goed opgeleid op examen te kunnen. We zien helaas dat een vakantie wel ruim

€ 2.000 mag kosten maar het rijbewijs voor de rest van je leven dat moet voor minder.

Belangrijk bij het zoeken naar een goede rijschool zijn de volgende punten: zijn ze aangesloten bij een branchevereniging, werken ze met een lesmethode, met een instructievorderingenkaart, en hoe staan ze bekend in de regio,

Dat er soms ook kandidaten bij ons op examen gaan, die nog niet klaar voor het examen zijn, klopt ook. Maar dat gaat dan wel tegen ons advies in ! De ouders vinden in zo’n situatie dat de leerling genoeg heeft gelest en dat hij of zij wel op examen kan, want zelf hadden ze vroeger ook genoeg aan een paar rijlessen. Maar een rijbewijs is niet te koop en iedere kandidaat is anders.

Het VerkeersCollege probeert de kandidaat zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn theorie en praktijkexamen. Door onbeperkt theorie oefenen, onbeperkt rijles op de rijsimulator, een zelf ontwikkelde lesmethode, proefexamens en eigen lesmateriaal voor de theorie en praktijk.

Je rijbewijs haal je voor de rest van je leven, wij willen graag goed opgeleide bestuurders op de weg zetten zegt Erwin veenboer.

Om nog beter met de ouders te gaan samenwerken en hiermee een nog beter resultaat te bereiken, start Het VerkeersCollege vanaf 2 oktober met Ouderavonden !!

Tijdens deze avonden voor ouders van nieuwe leerlingen, worden de belangrijkste zaken van de rijopleiding doorgelopen. Het plansysteem, het contact met de rijschool, examens aanvragen, de lesmethode, de financiën, hoe wordt je begeleider voor 2todrive en we behandelen wat nieuwe verkeersregels.

 Iedereen gaat als het goed is helemaal up-to-date weer naar huis. Wij vinden het belangrijk dat ouders weten wat ze van ons mogen verwachten en wat wij van hun verwachten tijdens de rijopleiding van uw zoon of dochter. De ouderavond vindt eenmalig plaats, aan het begin van de opleiding.

Samen maken we de rijopleiding van uw zoon of dochter tot een groot succes !
Vragen naar aanleiding van de geplande ouderavonden of de rijopleiding van Het VerkeersCollege:

Bel dan 0297-250 638 of kijk op de website: www.verkeerscollege.com


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rijschool en ouders moeten samenwerken

Het CBR riep afgelopen week op het nieuws en in de krant, dat de kwaliteit van de leerlingen beter moet als ze op examen komen. Hier is de branchevereniging van rijschoolhouders “het VRB”  het helemaal mee eens en zo ook Het VerkeersCollege. Is het dan opeens zo slecht … ? … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: