Korfbal streekderby blijft lang spannend

Geplaatst op: 2 oktober 2017

Zaterdag 30 november was het zover, dé streekderby tussen Atlantis, gesponsord door Rabobank, uit Mijdrecht en De Vinken uit Vinkeveen. Om 14.00 mochten beide 2e teams met elkaar de strijd aangaan. Scheidsrechter F. van der Meer mocht deze altijd strijdlustige wedstrijd leiden. Voor de wedstrijd gaf de coach van Atlantis 2, Mark Goverse, het team nog tips en tricks mee, maar toen mocht het echt beginnen.

De eerste helft ging zeer gelijk op. Atlantis opende de score, waar al vrij vlug weer een antwoord opkwam. Door twee fraaie acties wist de thuisploeg twee mooie doelpunten op het scorebord erbij te zetten. Die bleven langere tijd staan, maar uiteindelijk wist de Vinken weer op gelijke hoogte te komen. Een punt voor de Vinken en een punt voor Atlantis. Een punt voor Atlantis en een punt voor de Vinken. Zo werd het uiteindelijk 5 – 5 met rust.

Het was geen doelpuntenfestijn, maar wel spannend om naar te kijken. Waar aan de ene kant van Atlantis het vak zeer veel druk zette op het vak van De Vinken en goed de opdrachten van coach Mark Goverse opvolgden, werd het het andere vak goed lastig gemaakt, waardoor ze lastig tot scoren kwamen.

Beide teams kwamen opper gemotiveerd uit de kleedkamer en dat was te zien.

Weer vielen er twee doelpunten aan beide kanten en was er al nog geen gat in de score. Vanaf de 7 – 7 kwam de ploeg van De Vinken los door 4 punten achter elkaar te scoren. Tussenstand van 7-11 met nog ongeveer 12 minuten te spelen. De thuisploeg moest er alles aan doen om deze stand nog goed te trekken, maar door een sterke verdediging en het uitspelen van de juiste spelers mocht Atlantis het gat kleiner maken naar 2 doelpunten in voordeel van de ploeg uit Vinkeveen.

Met nog een minuut of 5 op de klok werd de achterstand verkleind naar 1 punt. Het zou nog spannend worden, wat deze derby's eigenlijk altijd wel zijn. Op ongeveer 1,5 minuut voor tijd werd het gat gedicht en was de score gelijk, 11 – 11. Beide ploegen waren gedreven voor de winst en gaven in de laatste minuut alles. Helaas mocht het niet meer baten en werden de punten eerlijk verdeeld tussen Mijdrecht en Vinkeveen.

Een wedstrijd waar Atlantis zich met veel strijdlust doorheen heeft geslagen, de sterke punten van de Vinken zwak hebben gemaakt en last minute dat ene punt nog naar binnen heeft geknokt. Wij bedanken de scheidsrechter, die een goede wedstrijd heeft gefloten, de invallers en alle supporters, want er stond weer een enthousiaste menigte aan de zijlijn, zelfs in de regen.

Volgende week zaterdag speelt Atlantis 2 hun uitwedstrijd om 13:55 tegen Dubbel Zes uit Den Haag. Zaterdag 14 oktober speelt het team thuis om 14:00 tegen Helios 2 in het sportpark aan de Hoofdweg in Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 2 oktober 2017 09:09

Zaterdag 30 november was het zover, dé streekderby tussen Atlantis, gesponsord door Rabobank, uit Mijdrecht en De Vinken uit Vinkeveen. Om 14.00 mochten beide 2e teams met elkaar de strijd aangaan. Scheidsrechter F. van der Meer mocht deze altijd strijdlustige wedstrijd leiden. Voor de wedstrijd gaf de coach van Atlantis … Lees meer »