001 - Homan Zonnepanelen

VeenLanden College krijgt certificaat Vecon business school


Geplaatst op: 30 januari 2012

Afgelopen woensdag heeft de rector van het VLC uit handen van de Vecon het certificaat Vecon business school voor de Havo/VWO bovenbouw ontvangen. In de hal van het Veenlanden college was een groep leerlingen getuige van deze bijzondere dag voor de school.

Praktijk
In de praktijk van de lessen houdt dit in dat de school leerlingen kennis laat maken met het bedrijfsleven en hen ondernemersvaardigheden gaat aanreiken en dat deze vaardigheden in de praktijk gebracht gaan worden met behulp van het maken van een ondernemingsplan dat extern wordt getoetst.

Van onderbouw naar bovenbouw
Leerlingen onderbouw merken er het volgende van: Er wordt een ondernemer uitgenodigd in de klas of leerlingen gaan een dagdeel op bezoek bij een commerciële organisatie. Tevens krijgen zij een uitgebreide voorlichting over de inhoud van de economische vakken en de beroepsmogelijkheden in de economische sector.

Bovenbouw
Leerlingen in de hoogste klassen zullen onder andere gaan handelen op de beurs, zullen tenminste deelnemen aan lezingen van twee gastsprekers uit verschillende bedrijfstakken.
De leerlingen bovenbouw maken een ondernemingsplan dat extern wordt getoetst.

Tevens dienen ze de drie modules af te ronden te weten presentatievaardigheden, Excel vaardigheden en dienen ze deel te nemen aan het officiële diploma elementair boekhouden. Ook zal er een samenwerking worden opgezet tussen het VLC en het Hoger Beroeps Onderwijs en het Wetenschappelijk Onderwijs met betrekking tot de verschillende studiemogelijkheden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VeenLanden College krijgt certificaat Vecon business school

Afgelopen woensdag heeft de rector van het VLC uit handen van de Vecon het certificaat Vecon business school voor de Havo/VWO bovenbouw ontvangen. In de hal van het Veenlanden college was een groep leerlingen getuige van deze bijzondere dag voor de school.PraktijkIn de praktijk van de lessen houdt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: