Atlantis C1 speelt goed, maar verlies

Geplaatst op: 30 januari 2012

Het was voor deze wedstrijd belangrijk dat Atlantis niet gelijk tegen een fikse achterstand aan zou lopen, maar dat goed mee zou blijven scoren met Pernix. Op die manier zou de C1 mee kunnen gaan in de wedstrijd en het uiteindelijk afmaken.
De wedstrijd begon en na een paar minuten schoot Pernix de 1-0 erin, maar al snel volgde de 1-1 van Yara. Pernix nam het spel weer kort over en scoorde de 2-1. Al snel volgde weer het antwoord van Atlantis door middel van een doelpunt van Kevin. Toen was het kwartiertje van Pernix aangebroken waarin ze uitliepen naar een stand van 7-2. Sander maakte nog de 7-3 en met deze stand gingen de teams de rust in.

In de rust gaven de coaches Sandra Gortenmulder en Jeroen Korver aan dat de C1 moest blijven knokken en vooral ervoor moest zorgen dat in de verdediging de bal snel werd afgevangen zodat Pernix weinig schoten kon lossen.
De tweede helft begon en Atlantis liet zien dat ze goed geluisterd hadden. Binnen twee minuten lagen de 7-4 door Kevin en de 7-5 door Amy erin. Dat Atlantis zo goed liet zien dat ze zich daadwerkelijk wel konden meten met de tegenstander moest wel even een tik voor Pernix geweest zijn. Maar Pernix liet zien dat ze qua ontwikkeling nog net iets verder zijn dan Atlantis. Ze liepen uit naar een 14-5 voorsprong, waarna Saskia een einde maakte aan de doelpuntloze periode. Pernix scoorde nog de 15-6, waarna Joelle een einde maakte aan de wedstrijd met de 15-7.
De C1 heeft een geweldige wedstrijd gespeeld waarin ze hebben laten zien dat ze zich blijven ontwikkelen. De coaches weten waar er op getraind kan worden om het team nog beter te maken.
Zaterdag 4 februari speelt de Atlantis C1 om 15:20 in de Phoenix sporthal tegen KZ/Hiltex C2. Kom allemaal kijken om te zien hoe Atlantis zich naar een overwinning gaat strijden.

Afgelopen zaterdag 28 januari speelde het door Bos meubelstoffeerderij gesponsorde Atlantis C1 in Leiden tegen Pernix. De vorige ontmoeting tussen beide teams resulteerde in een 4-13 nederlaag en dus was de C1 gebrand op een goed resultaat in de returnwedstrijd.Het was voor deze wedstrijd belangrijk dat Atlantis niet gelijk tegen … Lees meer »