Twee podiumplaatsen voor UWTC cyclocrossteam

Geplaatst op: 9 oktober 2017

Zaterdag 7 oktober was de cross in Montfoort met tien renners en rensters van UWTC aan de start in drie categorieën.
Als eerste waren de amateurs aan de beurt met Tommy Oude Elferink, Bas de Bruin, Bart de Veer, Menno van Capel en Dennis Moolhuijsen aan de start. Direct na de start was het Tommy die aan de leiding ging en met Bas en Bart op plek 6 en 7 zaten de mannen van UWTCX goed voorin. Helaas liep Tommy zijn ketting eraf en moest hij weer proberen terug te komen. Menno lag op plaats 15 ongeveer en reed elke rondje wel een plek naar voren, ook Dennis kon elke ronde weer een plekje opschuiven. Een rondje later was Tommy weer aangesloten bij de kopgroep en reden Bas en Bart nog steeds op plek 6 en 7. Met nog drie rondes te gaan had Tommy zelfs zicht op plaats 3 en Tommy moest dit uitvechten met nog drie andere renners. Tommy bleek toch echt de sterkste en reed in de laatste ronde weg van ze en kwam als 3e over de streep. Bart pakte ook nog een paar plaatsen en werd 5e, Bas 7e en Menno viel iets terug door een valpartij en werd 12e. Dennis werd 42e.
Bij de vrouwen was het Rebecca Cornelisse die voor UWTC reed. Haar doelstelling was om niet al laatste te finishen. En dat is haar zeker gelukt ondanks een klein uitstapje in de sloot ......werd ze keurig 19e!
Bij de 40+ waren het Sjon van den Berg, Marcel Versteeg, Frank Jansen en Vincent Derogee die starten voor UWTC. Het was in de tussentijd behoorlijk aan het regenen en het parcours werd steeds gladder. Na de start zaten allemaal in de middengroep. Na enkele rondes moest Marcel even stoppen omdat er een servet in zijn cassette zat en hij niet meer kon schakelen. Ook Vincent had wat op onthoud omdat hij diverse keren onderuit ging op het gladde parcours. Sjon en Frank reden een steady race. Frank was de beste van de vier met een 40e plaats, Vincent 48e, Marcel 51e en Sjon 52e. Jeugduitje
Traditie getrouw genoten de jeugdleden van UWTC wielren aan het eind van het seizoen van een gezellige activiteit als afsluiting van het seizoen. Dertien jeugdleden gingen zondag poldersporten in de Kwakel. En hadden we eindelijk weer een redelijke droge dag....werden ze nog kletsnat. Na afloop hebben ze met elkaar gegeten in de kantine van de AKU en werden de trainers nog bedankt met een mand met lekkernijen.

Veldrit Gouda
Zondag 8 oktober stonden we aan de start van de 2e veldrit van Gouda om de Cees Slingerland Bokaal. Een mooi, redelijk modderig en technisch parcours. Bij de dames had Elleke Claessen vanaf de eerste startrij een zeer goede start en reed de eerste ronden aan kop. Na 3 ronden wist Marieke van Witzenburg zich bij haar te voegen en zo reden ze nog een ronde met z’n tweeën door, de nummer 3 en 4 op ruime achterstand. Ondanks de vele supporters en de oppeppende woorden van coach Gerard ‘het mag best pijn doen!’ kon Elleke het tempo van Marieke helaas niet bijbenen en moest haar laten gaan. De afstand tot de nummer 3 en 4 bleef echter ruim genoeg en zo finishte ze op een keurige 2e plaats. Judith van Maanen startte iets minder goed, maar herstelde dat redelijk door in de eerste ronde langzaam naar voren te schuiven tot een 9e plek. Deze positie heeft ze keurig weten te handhaven. Bij de masters 40+ reed Frank Jansen naar plaats 28.
En ook bij de amateurs weer een groot deelnemersveld. Na het startschot is het Bart die goed weg is en gelijk de koppositie pakt met vlak daar achter Bas en Tommy, door een valpartij net na de start waar Menno en Dennis last van hadden was het veld gelijk al flink uit elkaar geslagen. Na de eerste ronde is het Freek de Jong die een gat slaat en dit ook geleidelijk weet uit te bouwen. Ondertussen weten Tommy en Bart zich te handhaven in de voorste gelederen van de koers met Bas daar vlak achter. Menno heeft wat problemen met zijn derailleur, moet wisselen van fiets en verliest daardoor veel tijd. Ook krijgt Freek de Jong pech waardoor Tommy en Bart weer terug meedoen om de overwinning. Wat uiteindelijk een zeer spannend gevecht wordt, maar de mannen van het UWTCX geen podium plek weten te bemachtigen. Tommy moet in de laatste ronde lossen en kan tevreden zijn met de 5e plek. Bart krijgt vlak voor de finish te maken met en lekke band en moet genoegen nemen met een 4e plaats. Bas weet niet ver daarachter de 7e plek te bemachtigen. Menno wordt uiteindelijk 16e en Dennis 36e . UWTCX kan terugkijken op een super weekend met 2 podiumplaatsen wat nog veel gaat beloven voor de rest van het seizoen!

ACC Nieuwveen
Zondag 15 oktober start de Amsterdamse cross competitie met de wedstrijd in Nieuwveen. Deze wedstrijd wordt mede georganiseerd door UWTC en er zullen hier weer veel UWTC leden van start gaan. Nieuwveen staat bekend om een zeer uitdagend cyclocross parcours rondom zwembad Aarweide waar alleen de sterkste renners kunnen winnen. Starttijden: 10.30 uur jeugd, 12.00 uur 40+, 13.30 uur 40-, 13.32 uur dames&nieuwelingen. Publiek is van harte welkom om dit spektakel te komen bekijken.

Zaterdag 7 oktober was de cross in Montfoort met tien renners en rensters van UWTC aan de start in drie categorieën.  Als eerste waren de amateurs aan de beurt met Tommy Oude Elferink, Bas de Bruin, Bart de Veer, Menno van Capel en Dennis Moolhuijsen aan de start. Direct na … Lees meer »