Hertha zaterdag 1 na moeizame eerste helft, fluitend naar de overwinning

Geplaatst op: 9 oktober 2017

Deze week stond er voor Hertha de thuiswedstrijd tegen Zuidoost United op het programma. Hertha is de competitie sterk gestart met 2 overwinningen en hoopt deze lijn in deze wedstrijd door te trekken.

Hertha startte de eerste helft sterk en controleerde de wedstrijd. Na een goede onderschepping kan Donny Nusse zijn broertje Mike Nusse de diepte in sturen. Mike houdt overzicht en legt af op Stefan die hem koeltjes binnen schuift, waardoor de thuisploeg  na 2 min op 1-0 staat. Hertha voetbalt rustig door, waarna in de 12 minuut Stefan Voll richting het goal kan sprinten. Ook hij houdt het overzicht en legt de bal af op Mike die het beheerst afmaakt. 2-0. Hierna doet Hertha een stapje terug waardoor Zuidoost meer in de wedstrijd komt. Na een half uur spelen komt Ruben Versluis op aan de rechterkant. De voorzet die volgt is te hard, maar Donny Nusse kan de bal binnen houden en speelt op Mike Nusse. Mike legt vervolgens de bal terug op Jur die de bal heerlijk raakt en in de rechter kruising schiet. Hertha denkt na de 3-0 er al te zijn en Zuidoost profiteert hiervan. Zuidoost gaat meer vooruit voetballen en verdient in minuut 33 een vrije trap op 17 meter van het doel van Hertha. De specialist van Zuidoost treedt aan en schiet de bal binnen. Hierna heeft Hertha het zwaar maar Bart de groot en Martijn Zeldenrijk, het centrale duo, hebben het achterin onder controle en het lukt Hertha  om met 3-1 te gaan rusten.

5 minuten na rust krijgt Hertha een penalty. Marco Weinreich treedt aan een schiet de bal goed in. 4-1. Hertha zet het goede spel door. Sep Rehbach weet in minuut 64 goed te onderscheppen bij de linksback en stuurt meteen Mike Nusse weg. Mike maakt het goed af en noteert zijn 2de van de wedstrijd. Hierna gaat het hard. Hertha houdt de tegenstander goed onder druk en Marco Weinreich kan in minuut 70 Mike Nusse vinden die de bal op 2 meter van de achterlijn krijgt en in de verre hoek schiet. 6-1. Zuidoost laat het gaan en biedt nog weinig weerstand. Sep Rehbach speelt een goede wedstrijd en stuurt de aanvallers meerdere malen weg. In minuut 73 en 77 kan hier van geprofiteerd worden. Eerst is het Stefan Voll die goed afmaakt en in minuut 77 vindt Mike Nusse het net voor de 4de x. 3 minuten later kan Mike Nusse het volgende doelpunt voorbereiden. De bal gaat van de linkerkant van de 16 naar de andere kant waar Stefan Voll vervolgens met een mooie krul bal aan kan tekenen voor zijn 3de van de wedstrijd.

Het staat inmiddels 9-1. Zuidoost United lijkt het te hebben opgegeven en Hertha weet hier nog van te profiteren. In minuut 82 komen de dubbele cijfers op het bord, Mike Nusse kan op aangeven van Marco Weinreich de 10-1 maken. In de laatste 10 minuten lukt het Hertha om nog 3x te scoren. In minuut 85 komt Stefan Voll voor het goal op aangeven van Mitchell de Ruiter, die goed inviel. Stefan Voll maakt de 11-1. Sep, die sowieso al een goede wedstrijd speelde, mag aantekenen voor de 12-1. Hij ontvangt de bal van Mike Nusse en schiet de bal beheerst binnen. Het slot stuk komt van Marco Weinreich. Stefan Voll neemt de bal mee en houdt goed het overzicht. Marco Weinreich zet de 13-1 op het scorebord.

Hertha heeft nu 9 punten uit de eerste 3 wedstrijden. Er is een goede seizoensstart  gemaakt en Hertha kijkt nu al uit naar de volgende wedstrijd. Volgende week staat er de uitwedstrijd tegen RKVIC op het programma.

Deze week stond er voor Hertha de thuiswedstrijd tegen Zuidoost United op het programma. Hertha is de competitie sterk gestart met 2 overwinningen en hoopt deze lijn in deze wedstrijd door te trekken.  Hertha startte de eerste helft sterk en controleerde de wedstrijd. Na een goede onderschepping kan Donny Nusse … Lees meer »