Radio Aalsmeer maakt kunstradio

Radio Aalsmeer maakt kunstradio


Geplaatst op: 10 oktober 2017

Muziek is natuurlijk een belangrijk element van radio, maar maandelijks brengen Jenny Piet en Wilbert Streng het schilderij dat radio is tot leven. In ‘That’s Life’ halen zij kunstenaars en anderen naar de studio om de kunstkennis bij te spijkeren. Verder verschillende lichaamsbehandelingmethoden bij Esther Sparnaaij, Kim en Laurens over de Herfstvakantie in ‘Let’s Go’, Ron Leegwater weer met een bomvol ‘Vrijdagavondcafé’, nóg een nieuwe vrijdagshow met Frank en Walter en ‘Door de Mangel’ zit nog zonder gast voor a.s. maandag… 

Lichaamsbehandeling in ‘Echt Esther’

Donderdag schuiven er twee bijzondere dames aan bij Echt Esther​. Orthomoleculair therapeute Marjon Middelkoop-Huiskens​ en (water-)massagespecialiste Winanda Delzenne​. Zij kunnen alle slimme vragen over hun specialisme beantwoorden. Beide dames hebben ook een leuke vraag voor de luisteraar en het juiste antwoord kan een bijzondere ervaring opleveren. De prijsvraag van Winanda is: Wie is de grondlegger van de Watsu? Inzenders maken kans op een unieke watermassage. De prijsvraag van Marjon is: Waar wordt orthomoleculaire therapie voor gebruikt? Het beste antwoord wint een gratis consult van 1 uur bij Marjon. Mail je vragen en/of antwoord op de prijsvragen naar  esther@radioaalsmeer.nl 

Maandelijks kunst- en cultuurles in ‘That’s Life’

Jenny Piet en Wilbert Streng zijn er donderdag weer en ontvangen eerst wethouder van kunst en cultuur Gert-Jan van der Hoeven, samen met Andre Vulperhorst van het Cultuurpunt Aalsmeer over natuurlijk kunst en cultuur. Waarom is kunst nou zo belangrijk en wat wordt er zoal georganiseerd in Aalsmeer? Vervolgens een prachtig verhaal over zeemeerminnen en wat dat voor de kerk en kunst heeft betekend, verteld door Ingrid Koppeschaar. Ingrid is kunsthistorica, maar verzorgt ook als curator de exposities van de gemeente Aalsmeer die elke drie maanden te zien zijn in het gemeentehuis. Daarna spreken Jenny en Wilbert met Gerrit Hoogebeen over de Kunstroute Qua Kunst & Ambacht van De Kwakel die op 29 oktober weer wordt gehouden. Gerrit is een van de organisatoren en neemt een kunstenaar mee naar de studio. We sluiten af met Debby Albers van Stichting Fedeli, die als doel heeft het verbinden van mensen door middel van laagdrempelige bijeenkomsten. Deze gezellige bijeenkomsten zoals de Babbelkoffie in de Oude Veiling gaan tijdelijk van locatie veranderen, maar er zijn nog veel meer leuke activiteiten waar je gezelligheid combineert met weer nieuwe mensen leren kennen. Zoals altijd de muziek weer door de gasten zelf uitgezocht en de techniek door Frans van der Wee. 

‘Let’s Go’ over de Herfstvakantie

Op 20 oktober begint de Herfstvakantie en bij Let’s Go wordt er alvast gekeken wat je allemaal kan gaan doen. Vrijdag om 18.00 uur komt Inge Baas van De Binding langs om te vertellen over de Combifun die tijdens de herfstvakantie wordt georganiseerd samen met het Cultuurpunt en Sportservice Haarlemmermeer. Een hele speciale editie dit keer, want de deelnemers gaan een optreden voorbereiden. Ook komt Inge vertellen over de Halloweentocht die De Binding op 27 oktober organiseert. Kim heeft verder nog meer leuke activiteiten voor je uitgezocht om te gaan doen en natuurlijk is er ook weer genoeg tijd over voor muziek. Zo hoor je onder andere Boyband Fource met hun nummer waar ze het Eurovision Junior Songfestival hopen te winnen en ook het nieuwe nummer van de meiden van K3 komt voorbij.

Nóg een nieuwe show op vrijdagavond!

Aanstaande vrijdag 13 oktober gaan Frank Bunnik en Walter de Vries van start met hun nieuwe programma op Radio Aalsmeer. Na 15 jaar lang het weekend te hebben afgesloten op zondagavond met 'De Laatste Loodjes', gaan ze vanaf nu het weekend feestelijk openen met 'Thank God It's Friday!'. Na het familieprogramma 'Let's Go' gaan de heren vanaf 19.00 uur los voor de oudere jongeren, met muziek en items als 'Vandaag op nummer 1', '90's dance classic' en 'Sexy bewegen om kwart voor negen'. Daarnaast mag de luisteraar kiezen uit twee liedjes met dezelfde titel in 'Two of a kind' en dagen Frank en Walter je uit voor een 'Vreemd verzoek'...  'Thank God It's Friday!' met Frank en Walter is vanaf 13 oktober iedere vrijdag tussen 19.00 en 21.00u te horen op Radio Aalsmeer, met uitzondering van de eerste vrijdag van de maand, want dan is altijd die ándere nieuwe vrijdagavondshow: de 'Mark en Eric Show'. 

Het weekend voor de deur in ‘Vrijdagavondcafé’

Deze vrijdag staan de deuren van het Vrijdagavondcafé weer open tussen 21.00 en 23.00 voor korte interviews en veel muziek. Ron bezocht met Jan Daalman van de Kunstploeg Aalsmeer de kabouters in het gemeentehuis en maakte daar een reportage over. Wil je daar meer over weten, luister dan dus mee deze vrijdagavond. Samen met Caroline presenteert Ron deze week en spelen zij natuurlijk ook de Twitterhit, het radiospelletje Soundmemory en is er ruimte voor de gezellige meezinger en de Soulshow-classic. Wil je interactief doen of zelf een onderwerp aan de man bengen in het gezellige radiocafé? Laat het ons weten via de Facebookpagina van Vrijdagavondcafé, het Twitteraccont: @Vrij_avondcafé of via Instagram? Ook jouw onderwerp is van harte welkom. 

Speurtocht naar nieuwe gast in ‘Door de Mangel’

Afgelopen maandag ontving presentator Elbert Huijts samen met technicus Olaf Huijts de Kudelstaartse fietsenmaker Robert van der Meer. De op Kudelstaart gerichte Leimuidenaar was de 184ste gast in de wekelijkse talkshow. Van der Meer is opgegroeid in Kudelstaart en heeft daar inmiddels zijn eigen fietsenwinkel.

Hij nam de winkel over van de firma Balk die op hun beurt de opvolgers waren van Rinus Bon. “Ik moest er wel even over nadenken, maar heb geen moment spijt gehad van deze stap”, aldus de skiënde fietsenreparateur. Het vak is wel wat veranderd en vraagt ook andere skills dan vroeger, onder andere door de verkoop van elektrische fietsen. De hobby-autocrosser verkoopt in de winter ook vuurwerk en dat legt hem geen windeieren. Natuurlijk Robert is op zoek gegaan naar een nieuwe gast, maar ook hij heeft, ondanks zijn speurtocht, moeite een opvolger te vinden. Toch gaat Van der Meer druk aan de slag en zal er komende maandag 16 oktober om 19.00 uur iemand plaats nemen achter de microfoon als 185ste gast. Houd www.radioaalsmeer.nl de komende dagen in de gaten, want daar vermelden we de naam van de nieuwe gast zodra deze bekend is.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer maakt kunstradio

Muziek is natuurlijk een belangrijk element van radio, maar maandelijks brengen Jenny Piet en Wilbert Streng het schilderij dat radio is tot leven. In ‘That’s Life’ halen zij kunstenaars en anderen naar de studio om de kunstkennis bij te spijkeren. Verder verschillende lichaamsbehandelingmethoden bij Esther Sparnaaij, Kim en Laurens over … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: