001- Uithoorn
Gratis klimaatstruik op zaterdag 14 oktober in Aalsmeer

Gratis klimaatstruik op zaterdag 14 oktober in Aalsmeer


Geplaatst op: 10 oktober 2017

Op zaterdag 14 oktober van 10 -12 uur reiken duurzaamheidswethouders Jop Kluis (Aalsmeer) en Peter Bot (Amstelveen) aan de eerste 400 gegadigden bij DUO Plant Amstelveen een gratis klimaatstruik uit. Zij steunen hiermee het burgerinitiatief MyEarth van Ton van Oostwaard. Voor elke gratis struik plaatsen de wethouders er tien in hun gemeenten. 

MyEarth heeft als doel om de aarde toekomstbestendig te maken door aanplant van speciaal gekweekte struiken met positieve eigenschappen voor ons klimaat.  Te beginnen in Aalsmeer en Amstelveen. De gratis struiken zijn de ‘Wollige Sneeuwbal’ (huidige hoogte 200 cm) en groenblijvende ‘Kamperfoelie’ (hoogte 120 cm). Daarnaast heeft MyEarth nog drie andere struiken ontwikkeld. Al deze struiken helpen het klimaat, bijvoorbeeld bij het terugdringen van CO2. Door deze periodiek te ‘oogsten’ leveren ze ook biobrandstof.

Peter Bot en Jop Kluis: “Wij brengen dit burgerinitiatief graag breed onder de aandacht. We zeggen toe om op eigen grondgebied ieder 2.000 van deze klimaatstruiken te planten. Dus tien struiken voor elke geschonken struik. Dat doen we wat later in het plantseizoen op een geschikte plek in de openbare ruimte. We sporen met deze actie andere bestuurders in de metropoolregio Amsterdam aan om door gezamenlijke inspanning uiteindelijk 25.000 hectare van de openbare ruimte met deze struiken te beplanten. Dit is 1% van het oppervlak van de metropoolregio; 100 vierkante meter per inwoner. Dit energielandschap levert recreatiekansen op en een mogelijke jaarlijkse oogst van 300.000 ton biomassa. Die biomassa kan vervolgens worden omgezet in biogas of elektriciteit.” 

Op is op! Na deze 400 geschonken struiken kan diezelfde dag een struik met ‘klimaat-adaptieve’ eigenschappen worden gekocht voor slechts € 4,99 per stuk.

Waar:

DUO Plant, Legmeerdijk 274, Amstelveen. DUO Plant is het best te bereiken via De Loetenweg.


Laatst bewerkt op: 10 oktober 2017 12:59

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gratis klimaatstruik op zaterdag 14 oktober in Aalsmeer

Op zaterdag 14 oktober van 10 -12 uur reiken duurzaamheidswethouders Jop Kluis (Aalsmeer) en Peter Bot (Amstelveen) aan de eerste 400 gegadigden bij DUO Plant Amstelveen een gratis klimaatstruik uit. Zij steunen hiermee het burgerinitiatief MyEarth van Ton van Oostwaard. Voor elke gratis struik plaatsen de wethouders er tien in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: