Derde bijeenkomst Aalsmeer in zicht:  hoe verandert de wereld Aalsmeer?

Derde bijeenkomst Aalsmeer in zicht: hoe verandert de wereld Aalsmeer?


Geplaatst op: 11 oktober 2017

Op maandag 30 oktober organiseert de gemeente de derde bijeenkomst van ‘Aalsmeer in zicht’ met als thema: Aalsmeer in een veranderende wereld. Welke ontwikkelingen komen er op ons af? Wat zijn de kansen en uitdagingen van globalisering als het gaat om onze manier van werken, wonen en leven in Aalsmeer? U bent allen van harte welkom. Meld u nu aan voor de bijeenkomst via www.aalsmeerinzicht.nl

Burgemeester Jeroen Nobel: “Ik hoop dat het weer een inspirerende bijeenkomst wordt, waarin deelnemers ideeën opdoen en nieuwe verbindingen ontstaan. Ook voor deze bijeenkomst hebben we een interessante spreker uitgenodigd. Professor Henri de Groot laat ons zien welke ontwikkelingen er op Aalsmeer en de metropoolregio afkomen en wat de dynamiek van de globalisering voor Aalsmeer betekent. Daarna vertellen Marco van Zijverden van Dutch Flower Group, Hugo en Ilja van Lulling van MEER Vastgoed en Vikenti Kumanikin van FlickBike hoe zij die ontwikkelingen voor Aalsmeer zien. Vervolgens gaan wij weer met elkaar in gesprek. Ik nodig u allen van harte uit om mee te doen op 30 oktober.”

Aalsmeer en  de metropool

Aalsmeer is door de bloemenhandel en haar gunstige ligging vlakbij Amsterdam en Schiphol een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven. Door de toenemende digitalisering en verbeterde infrastructuur wordt de onderlinge verbondenheid regionaal en wereldwijd versterkt. Amsterdam en omliggende gemeenten groeien steeds meer naar elkaar toe en vormen tezamen een dynamische metropoolregio. Een metropoolregio die concurreert met Rotterdam en Den Haag, maar ook met Londen, Parijs en Dubai. Een metropoolregio die niet alleen economisch zindert, maar naar verwachting nog wel even doorgroeit, omdat mensen er graag werken, wonen, leven en recreëren. Hoe ziet die metropoolregio er dan uit? Welke kansen en uitdagingen liggen er voor Aalsmeer, als gemeente en als onderdeel van de metropoolregio?

De gemeente organiseert dit jaar vier themabijeenkomsten om met inwoners en ondernemers de toekomst te verkennen. De eerste bijeenkomst ging over technologie en innovatie, de tweede over verduurzaming. De spreker van de derde bijeenkomst is Dr. Henri de Groot, hoogleraar Regionale Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Prof. de Groot is geïnteresseerd in regionale en stedelijke economie en heeft onderzoek gedaan naar de economische kansen voor de metropoolregio Amsterdam.

Bekijk de filmpjes en meld u nu aan voor de bijeenkomst op maandag 30 oktober op www.aalsmeerinzicht.nl. Wij sluiten de avond af met een drankje.

Locatie: Buurthuis Kudelstaart, Kudelstaartseweg 239.

Datum en tijd: maandag 30 oktober om 19.30 uur.

Laatst bewerkt op: 11 oktober 2017 09:22

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Derde bijeenkomst Aalsmeer in zicht: hoe verandert de wereld Aalsmeer?

Op maandag 30 oktober organiseert de gemeente de derde bijeenkomst van ‘Aalsmeer in zicht’ met als thema: Aalsmeer in een veranderende wereld. Welke ontwikkelingen komen er op ons af? Wat zijn de kansen en uitdagingen van globalisering als het gaat om onze manier van werken, wonen en leven in Aalsmeer? … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: