De Vinken verslikt zich opnieuw

Geplaatst op: 29 januari 2012

Het vlaggenschip van de Vinkeveense korfbalvereniging is in de returnwedstrijden niet bijster succesvol. Vorige week verraste rode lantaarndrager Thor al door nipt van de ABN-AMRO-formatie te winnen. Afgelopen zaterdag was een andere degradatiekandidaat voor de Vinkeveners te sterk. Het Maasdijkse Dijkvogels was van begin af aan scherper en trefzekerder en ondanks goed spel van de volgelingen van Fred Straatman moest De Vinken toestaan dat de twee punten verdwenen naar Maasdijk: 14-19.

Opstelling
Met Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman in de aanval en Joyce Kroon, Silvia Oussoren, Kelvin Hoogeboom en Ruud Oussoren in de verdediging kon De Vinken in de vertrouwde opstelling beginnen. Echter waar de thuisploeg veelal direct afstand kan nemen, waren nu de bezoekers het meest trefzeker. Binnen twee minuten was het 0-2. De Vinken kon niet meer aanhaken. De eerste tien minuten bleef het verschil nog twee punten: 4-6. Maar daarna liep Dijkvogels weg naar 4-9 en met de rust keek de thuisploeg aan tegen een 8-12 achterstand.

Oppassen
Dat was even schrikken. In de poule 2H lijken Pernix en Fiks inmiddels uit te gaan maken wie er kampioen wordt. De Vinken bungelt onderaan de middenmoot en moet nog oppassen niet verzeild te raken in de degradatiezone.
Ook in de tweede helft namelijk konden de Vinkeveners geen vuist maken. Via tussenstanden 10-15 en 13-19 speelde Dijkvogels de wedstrijd keurig uit. De laatste tegentreffer van De Vinken kon hier weinig meer aan veranderen: 14-19 einduitslag.

De Vinken staat nu met tien punten uit tien wedstrijden op een vijfde plaats. Er zijn zeker nog wedstrijdpunten nodig om echt veilig te geraken. De komende twee weken speelt De Vinken uit, waarvan komende zaterdag tegen koploper Pernix in Leiden.

Scores De Vinken: Mariska Meulstee (6x), Kelvin Hoogeboom (2x), Joyce Kroon (2x), Silvia Oussoren, Rudy Oussoren, Peter Koeleman en Peter Kooijman elk één maal.

Het vlaggenschip van de Vinkeveense korfbalvereniging is in de returnwedstrijden niet bijster succesvol. Vorige week verraste rode lantaarndrager Thor al door nipt van de ABN-AMRO-formatie te winnen. Afgelopen zaterdag was een andere degradatiekandidaat voor de Vinkeveners te sterk. Het Maasdijkse Dijkvogels was van begin af aan scherper en trefzekerder en … Lees meer »