Ondernemersgala MASTER
Muzikale afsluiting cultuurproject de Schakel

Muzikale afsluiting cultuurproject de Schakel


Geplaatst op: 11 oktober 2017

Met livemuziek in het park hebben groep 3, 4 en 5 van de Schakel op 3 oktober het project “Mijn weg naar school” afgesloten. Een cultuureducatief project, waarbij de kinderen de opdracht kregen betekenis te geven aan een plek op weg van huis naar school. Waar ben je graag, zijn er hoeken die een beetje donker zijn of zelfs eng? Ieder kind beleeft deze weg op zijn eigen manier, maar hoe precies en leg dat maar eens uit aan je klasgenootjes.

In dit project van Kunst Centraal zijn de leerlingen uitgedaagd om met muziek, beeld en taal hun verhaal en emoties onder woorden te brengen. De kinderen maakten een foto van hun favoriete plek op weg van huis naar school. In een kort verhaaltje schreven ze waarom juist die plek iets voor hen betekent en kozen ze muziek die er voor hen goed bij past: spannend, rustig, vrolijk. Best lastig, want je leert ook meteen dat muziek voor iedereen anders is. Op 3 oktober kwam muziekdocent Dick Hesselink in de klas om alle foto’s en verhalen te bekijken. Op zijn hoorn speelde hij een aantal muziekstukjes die door de kinderen waren gekozen. Samen met Dick trokken de kinderen erop uit om een aantal gefotografeerde plekken op te zoeken en ter plekke de muziek te spelen. Een leuke muzikale afsluiting van het project!

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Muzikale afsluiting cultuurproject de Schakel

Met livemuziek in het park hebben groep 3, 4 en 5 van de Schakel op 3 oktober het project “Mijn weg naar school” afgesloten. Een cultuureducatief project, waarbij de kinderen de opdracht kregen betekenis te geven aan een plek op weg van huis naar school. Waar ben je graag, zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: