001 - Homan Zonnepanelen
Winnaars schoolhandbal Uithoorn- de Kwakel bekend

Winnaars schoolhandbal Uithoorn- de Kwakel bekend


Geplaatst op: 11 oktober 2017

Deze woensdag hebben de groepen 8 van de Uithoornse en Kwakelse scholen het schoolhandbaltoernooi gespeeld. De winnaars van dit toernooi mogen doorstromen naar de regiofinales. Vorig jaar zijn zelfs de landelijke finales bereikt.

Ook dit jaar zij er spannende wedstrijden gespeeld. Het Duet, de Springschans, De Zon, de Toermalijn en de Kajuit hadden ieder teams afgevaardigd. De Springschans bij de meisjes zelfs 2 teams. We zagen flitsend aanvalsspel en een snelle afwisseling van aanval en verdediging. Er is maar weinig tijd om van aanval op verdediging over te schakelen. We zagen de spelers moedig, geconcentreerd en vastbesloten verhinderen dat de tegenstander op doel schiet. Ook zagen we prachtige reddingen van keepers, maar ook mooi gemikte schoten die in de hoek van het doel terecht kwamen.

Bij de meisjes werd in twee poules gespeeld. Hierbij wisten De Zon en de Springschans 2 als eerste in die poule te eindgen. Daarop speelden de poulewinnaars tegen elkaar. Na een spannend wedstrijd wist Springschans 2 de Zon met 5-2 te verslaan. Allebei de teams kregen een gouden beker. De Springschans mag door naar de regiofinales.

Ook bij de jongens werden spannende wedstrijden gespeeld. Ook hier wist uiteindelijk de Springschans alle wedstrijden te winnen, en werd dus eerste. Zowel de jongens als de meisjes uit dezelfde klas van De Springschans mogen dus onze gemeente vertegenwoordigen bij de regiofinales.

De scholieren uit groep 8 hebben op de velden van Legmeervogels laten zien dat handbal een snel, dynamisch en atletisch spel is. Voor spelers die de smaak van het handbal te pakken hebben, biedt Legmeervogels aan om gratis een maand mee te komen trainen en spelen. Tot oktober wordt de sport buiten gespeeld, daarna is het een binnensport, sporthal De Scheg is dan de thuisbasis. Voor iedere leeftijd is er een geschikt team.

Opgave kan simpel via 0297-533767 (Luuk) of mail naar legmeervogels@handbal.nl. Meetrainen en spelen kost de eerste maand niks!


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Winnaars schoolhandbal Uithoorn- de Kwakel bekend

Deze woensdag hebben de groepen 8 van de Uithoornse en Kwakelse scholen het schoolhandbaltoernooi gespeeld. De winnaars van dit toernooi mogen doorstromen naar de regiofinales. Vorig jaar zijn zelfs de landelijke finales bereikt. Ook dit jaar zij er spannende wedstrijden gespeeld. Het Duet, de Springschans, De Zon, de Toermalijn en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: