HVM meisjes E1 herfstkampioen hockey

Geplaatst op: 15 oktober 2017

Afgelopen zaterdag 14 oktober werden de meisjes van de E1 van Hockey Vereniging Mijdrecht (HVM) herfstkampioen. Ze wonnen de laatste wedstrijd van deze competitieronde met 5-1 van AMHC Westerpark uit Amsterdam. Een geweldige prestatie van de fanatieke M8E1: ze stonden onverslagen op het erepodium met maar liefst 18 punten uit 6 wedstrijden (40 doelpunten voor en slechts 3 tegen).

De kampioenswedstrijd begon zaterdagochtend – onder de bezielende leiding van coaches Ivo Boogaard en Julian de Man – in een lekker herfstzonnetje op het veld van de Mijdrechtse hockeyclub HVM. Langs de lijn bekeken vele ouders en andere familieleden de thuiswedstrijd. De eerste kans was voor Sophie Droog die een harde flats op het doel afvuurde. Even later zorgde een strafcorner ervoor dat Suus Custers 1-0 kon scoren. Westerpark bleek echter een geduchte tegenstander en een minuut later toonde het scorebord 1-1. Na nog twee doelpunten van Suus (2-1) en Myrthe Langelaar (3-1) ging HVM met een goed gevoel de rust in.

Na de rust moest de verdediging – die bestond uit Valerie Rispens en Fay Kappelhof – een paar keer flink in actie komen. Westerpark kreeg goede kansen. Een gericht schot op het doel kon maar ternauwernood door keeper Anna Olij worden tegengehouden. Voor de rest hoefde zij weinig energie te verspillen: Westerpark scoorde niet meer en HVM domineerde het speelveld. Mede dankzij Lenthe Ploum en Mirthe Mons die op het middenveld de dienst uitmaakten. Uiteindelijk floot scheidsrechter Robert Rispens, een paar minuten nadat Myrthe de 5-1 scoorde, af.

Na afloop was het feest. De kampioenen werden gehuldigd met taart en limonade. Na de herfstvakantie start een nieuwe competitieronde met hopelijk opnieuw goede kansen voor de M8E1.

Laatst bewerkt op: 15 oktober 2017 19:32

Afgelopen zaterdag 14 oktober werden de meisjes van de E1 van Hockey Vereniging Mijdrecht (HVM) herfstkampioen. Ze wonnen de laatste wedstrijd van deze competitieronde met 5-1 van AMHC Westerpark uit Amsterdam. Een geweldige prestatie van de fanatieke M8E1: ze stonden onverslagen op het erepodium met maar liefst 18 punten uit … Lees meer »