KDO laat duur punt liggen in Badhoevedorp

Geplaatst op: 15 oktober 2017

Na de afgelasting van vorige week, stond afgelopen zondag de derde competitiewedstrijd op het programma tegen Pancratius. In Badhoevedorp traden de Kwakelaars aan tegen één van de vooraf bestempelde titelkandidaat. Het getergde Pancratius wist in zijn eerste drie wedstrijden echter slechts drie punten te pakken. Trainer Raymond de Jong kon tegen de Badhoevedorpers niet beschikken over zijn geschorste spits Mathijs van Rijn. Hiervoor in de plaats begon ‘good old’ Rick Kruit als nummer negen.

De thuisploeg had zijn elftal ten opzichte van de verloren wedstrijd van vorige week (3-0 tegen VUC) op maar liefst vier plaatsen gewijzigd. Trainer Rob Rijnink liet hiermee duidelijk merken dat hij meer verlangde van zijn selectie dit seizoen. Onder zomerse omstandigheden werd er door beide ploegen een matige eerste helft op de mat gelegd. Joeri Stange kreeg namens KDO twee mogelijkheden, maar kon deze kleine kansen helaas niet succesvol afronden. Ook Pancratius overtuigde allerminst, waardoor er met een 0-0 tussenstand gerust werd.

In de tweede helft kwamen de Kwakelaars meer onder druk te staan door de thuisploeg. In de 53e minuut resulteerde dit in de eerste kans van de wedstrijd. Doelman Jesper Oudshoorn tikte de bal echter knap over de lat. Tien minuten later was diezelfde Oudshoorn ook alert op een schot richting de verre hoek en keerde hij deze lastige inzet met zijn voet. KDO kon aanvallend weinig uitrichten in de tweede helft. Diverse corners werden simpel om zeep geholpen, terwijl er bij vrije trappen ook precisie bij de Kwakelaars ontbrak. In de 75e minuut kwam Pancratius toch wel verdiend op voorsprong. Een hoge bal richting de ingevallen kopsterke spits, werd teruggelegd op de inlopende middenvelder Bas Pel, die de bal diagonaal en zuiver binnenschoot, 1-0.

Na deze achterstand schakelde KDO over naar het 3-4-3 systeem, waarmee automatisch meer druk naar voren werd gezet. Pancratius moest hier duidelijk aan wennen en deed er o.a. alles aan om het spel te vertragen. Gelukkig had de scheidsrechter dit goed door en in korte tijd trok hij vier gele kaarten voor de thuisploeg. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg KDO een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Bij deze vrije trap ging ook doelman Jesper Oudshoorn mee naar voren om onrust achterin te stichten bij Pancratius. Dit lukte perfect, want toen de bal werd ingebracht, haalde de laatste man Jesse Stange onderuit, waardoor KDO een strafschop kreeg. De ongelukkig ingevallen Bas Kok ging achter de bal staan in de 95e minuut, maar zijn schot ketste via de binnenkant van de paal uit het doel. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Kortom, in plaats van een 1-1 gelijkspel, moest KDO alle punten in Badhoevedorp laten. De teleurstelling was na deze domper duidelijk merkbaar in het Kwakelse kamp.

Aanstaande zondag spelen de Kwakelaars opnieuw uit, ditmaal tegen Foreholte. In Voorhout treden de Kwakelaars dan aan tegen de nummer twaalf van de ranglijst. Hopelijk kan KDO dan de zure nasmaak wegspoelen van dit misgelopen punt. Overigens speelt het elftal van Raymond de Jong op dinsdag 24 oktober wederom tegen Pancratius in het bekertoernooi.

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Mitchel Smits, Thijs Plasmeijer, Jesse Stange, Nick Smits (75e Jim Klijn), Rick Kruit (70e Bas Kok), Bart Hoving en Joeri Stange.

Na de afgelasting van vorige week, stond afgelopen zondag de derde competitiewedstrijd op het programma tegen Pancratius. In Badhoevedorp traden de Kwakelaars aan tegen één van de vooraf bestempelde titelkandidaat. Het getergde Pancratius wist in zijn eerste drie wedstrijden echter slechts drie punten te pakken. Trainer Raymond de Jong kon … Lees meer »