De Vinken wint na goede tweede helft

Geplaatst op: 16 oktober 2017

Gelijk op

Door de afwezigheid van Roosmarijn Mooij startte De Vinken met Fenne Claassen in de basisacht naast Annick Stokhof, Rutger Woud en Gideon Leeflang in het eerste aanvalsvak. Dorien Verbruggen, Lieke Melchers, Kelvin Hoogeboom en Jerom Stokhof begonnen als Vinkendefensie. Luno pakte al snel een 3-1 voorsprong door tweemaal te scoren van afstand en een strafworp, De Vinken kreeg ook een stip mee, verzilverd door Annick. Een wegtrekbal van Gideon, een afstandstreffer van Kelvin en een doorloopbal van Fenne brachten De Vinken op een 4-4 stand.

Hierna was het Luno dat de score verder opvoerde na vooral persoonlijke fouten aan Vinkenzijde. De thuisploeg liep uit naar een 7-4 tussenstand. Daarna was het weer de beurt aan De Vinken om te scoren. De Vinkeveners lieten zien gevaarlijk te zijn van afstand. Door treffers van Kelvin, Annick en opnieuw Kelvin kropen ze terug naar 8-7. Luno nam vervolgens weer het heft in handen en de focus bij De Vinken leek er een beetje af. Alleen Rutger kon nog van afstand scoren, maar verder was het Luno dat voor rust de baas was, hetgeen resulteerde in een 12-8 ruststand in het voordeel van de thuisploeg.

In de rust waren er harde woorden van Vinkencoach Van der Vliet. Er werden in de eerste helft te weinig duels gewonnen en er werd met te weinig lef gespeeld. Dat moest in de tweede helft toch echt beter wilden ze nog uitzicht houden op de overwinning.

Comeback

De woorden in de rust bleken een goede peptalk voor het tweede bedrijf. De Vinken begon scherp aan de tweede helft een kwam meteen terug naar een gelijke stand. 12-12 door doelpunten van Annick (zij scoorde een strafworp en een doorloopbal), Jerom en Kelvin (wegtrekbal en afstandsschot). De Vinken hanteerde het erop-en-erover-principe, en dat werkte: Annick doelpuntte opnieuw, ditmaal van afstand, en Rutger scoorde een fraaie wegtrekbal: 12-14. De Vinken rook de overwinning, maar het bleef spannend. Luno scoorde tweemaal ,maar deze treffers werden weer tenietgedaan door goals van Jerom, de goed invallende Emese, Dorien, opnieuw Jerom en Fenne: 14-19. Luno scoorde nog tweemaal maar kwam niet meer in de buurt van de overwinning. Eindstand 16-19.

Volgende wedstrijd

De eerste helft van dit veldseizoen zit er voor De Vinken op. Na de herfstvakantie begint het seizoen in de zaal weer. De eerstvolgende wedstrijd is een doordeweekse oefenwedstrijd op 1 november tegen Hemur Enghe 1 in Amerongen.

Afgelopen zaterdag speelde het door De Suite gesponsorde Vinken in Linschoten tegen het plaatselijke 'Laat u niet overwinnen', kortweg LUNO. Na een moeizame eerste helft kon Vinkeveen zich terug knokken en de overwinning binnenslepen. Gelijk op Door de afwezigheid van Roosmarijn Mooij startte De Vinken met Fenne Claassen in de … Lees meer »