De punten voor Atlantis 2 blijven in Mijdrecht

Geplaatst op: 16 oktober 2017

Zaterdag 14 oktober mocht het door de Rabobank gesponsorde Atlantis 2 uit Mijdrecht het opnemen tegen Helios 2 uit Castricum. Om 14.00 mochten de teams met elkaar de strijd aangaan op het veld in Mijdrecht. Na een goede voorbereiding van Mark Goverse, de coach van Atlantis 2, kon de wedstrijd beginnen. In de eerste helft liepen de doelpunten aan beide kanten gelijk op. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Helios, maar al snel wist Atlantis met een antwoord te komen. Na drie mooie schoten van afstand stond Atlantis voor met 3-1 . Na deze doelpunten kwam Helios terug door een aantal korte kansen te scoren onder de korf. Door goed samenspel en het zoeken van de juiste kansen, wist Joy een mooie doorloopbal te scoren. Chantal deed daar nog een schepje bovenop, door nog eens een fraai schot erin te leggen. Echter was Helios niet van plan om het Atlantis gemakkelijk te maken; ze wisten hier en daar mee te scoren. Na kansen van beide kanten ging Atlantis de rust in met een kleine voorsprong van 6-5. De tweede helft ging van start. Beide teams kwamen met veel strijdlust terug het veld op. Helios scoorde ook het eerste doelpunt van de tweede helft, maar daar kwam de inhaalslag van Atlantis. Drie prachtige schoten op rij, door Sharon, Timo en Aisha. Hiermee pakte Atlantis een mooie voorsprong van 9-6. Door kleine foutjes in de verdediging van Atlantis kreeg Helios vervolgens twee strafworpen mee, die zij er ook in wisten te leggen. Hiermee stonden beide teams weer gelijk met 9-9. Maar Atlantis was niet van plan om het daarbij te laten. Na een overtreding van Helios, die leidde tot een strafworp, wisten Robin en Timo weer twee punten te scoren voor Atlantis. Deze doelpunten waren het begin van de tweede inhaalslag van de ploeg uit Mijdrecht. Invaller Sander werd in het veld gezet en bracht extra snelheid in het spel. Met zijn snelle bewegingen wist hij zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten, waarmee ook hij een schot uit de ruimte wist te scoren. Vervolgens scoorden Timo en Davey uit het andere vak ook weer twee doelpunten. Hiermee kwam Atlantis door goed spel weer op voorsprong. Door alle spanning en kleine schoonheidsfoutjes van Atlantis kreeg Helios het voor elkaar om de wedstrijd toch weer spannend te maken. In een korte tijd scoorde de ploeg namelijk weer mee, waardoor de voorsprong van Atlantis nog maar op één punt stond. Op dat moment was het voor de Mijdrechters van groot belang om de wedstrijd zorgvuldig uit te spelen, en dit lukte. Sharon en Timo zochten de juiste kansen op, en scoorden. Helios was echter niet van plan om Atlantis te laten winnen, en wilde dan ook tegengas geven. Zij scoorden in de laatste minuut nog een schot van een hele verre afstand, maar dit was niet genoeg. Rond het einde van de wedstrijd werd invaller Saskia het veld in gebracht om het team van Atlantis te versterken in deze spannende strijd. Atlantis hield haar verdediging op scherp en liet Helios niet terug komen. Na een onwijs spannende wedstrijd, die vrijwel de gehele tijd gelijk op liep, heeft het team uit Mijdrecht de wedstrijd gewonnen met 15-14. Het was een wedstrijd waarbij Atlantis met veel strijdlust een mooi spel heeft weten neer te zetten. Volgende week om 14:00 speelt Atlantis 2 haar laatste veldwedstrijd tegen Crescendo in Leiden.

Zaterdag 14 oktober mocht het door de Rabobank gesponsorde Atlantis 2 uit Mijdrecht het opnemen tegen Helios 2 uit Castricum. Om 14.00 mochten de teams met elkaar de strijd aangaan op het veld in Mijdrecht. Na een goede voorbereiding van Mark Goverse, de coach van Atlantis 2, kon de wedstrijd … Lees meer »