001 - Homan Zonnepanelen
Atlantis beslist wedstrijd in Mijdrechts kwartiertje

Atlantis beslist wedstrijd in Mijdrechts kwartiertje


Geplaatst op: 16 oktober 2017

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, korfbalspelers kom maar gauw! En daar kwamen ze hoor de befaamde achttallen van Helios uit Castricum en het door van Walraven B.V. gesponsorde eerste van Atlantis. Een situatie schets vooraf op papier: Atlantis ongeslagen bovenaan, Helios de nummer 6. Echter ondanks de ruime uitslag vorige week is er nog geen 1 ploeg waar de ploeg uit Mijdrecht freewheelend overheen was gelopen en werd er dus ook niet gedacht dat het deze zaterdag wel ging gebeuren.

Een goed gevuld Atlantis “stadion” zag al snel een openingstreffer vallen van de boomlange Jeroen. Tenminste, boomlang? Blijkbaar zijn er nog grotere bomen aangezien er nog wel een langer persoon tegenover Jeroen stond. Dat deze persoon ook nog een betonblok bleek te zijn werd wel duidelijk toen Janneke na een charge even zonder adem op de grond lag. Maar gelukkig kon iedereen vrolijk verder en werd de stand door doelpunten van Jelmer, Amy, Maarten en Melissa op 5-3 gezet.

Echter, zoals nu niet te lezen valt, ging de wedstrijd moeizaam. Verkeerde kansen werden genomen, timing was hier en daar niet altijd even goed en hierdoor kon er maar moeilijk omgegaan worden met het verdedigen van de tegenstander. Door het goede dichthouden van de verdediging van Atlantis kon uiteindelijk een gaatje geslagen worden naar 3 voor de rust.

Coach Arjan Baerveldt was duidelijk in de rust. Het gas moest erop en daardoor moesten we Helios, zeg maar, kapot gaan lopen. Echter maakte Helios gelijk de 9-7 en 12 minuten later stond het ineens 11-11. Maar in de 47ste minuut is dan eindelijk het Mijdrechts kwartiertje aangebroken. Het wel befaamde gas ging erop en onze aanvoerder Maarten nam in eerste instantie het voortouw. Waar hij altijd last heeft van het “Jens Toornstra effect” (in Maarten zijn geval, uit alles scoren en thuis niks) maakte hij er nu gelijk 2 achter elkaar. Hierna kwamen weer over meerdere fronten de goals en was het na het befaamde kwartier ineens 21-14 door doelpunten van Maarten (2x), Berry (2x), Jeroen (2x), Jelmer en de inmiddels ingevallen Sharon. De hel was los gebroken voor het bezoekende Helios, maar hierna kon Atlantis het waanzinnige hoge scoringspercentage van die periode niet meer vast houden. Janneke en Jeroen prikten er nog twee bij maar bij 23-16 werd de wedstrijd afgefloten door onze scheidsrechter.

Een uiteindelijke goede overwinning voor het eerste van Atlantis. Bijna heel de vereniging gaat de zaal nu in, maar wij nog niet! Volgende week wacht de inhaal pot tegen Crescendo voor zowel 1 als 2. Hier willen wij nog graag 4 punten scoren waardoor we met een opperbest gevoel de zaal in gaan. Het zou weer fantastisch zijn als er veel publiek van ons aanwezig is ook in een uitwedstrijd in Leiden. Wij hopen u daar om 14:00 voor 2 en om 15:30 voor 1 te zien.


Laatst bewerkt op: 16 oktober 2017 10:29

Bron: Bericht is overgenomen van www.kvatlantis.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis beslist wedstrijd in Mijdrechts kwartiertje

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, korfbalspelers kom maar gauw! En daar kwamen ze hoor de befaamde achttallen van Helios uit Castricum en het door van Walraven B.V. gesponsorde eerste van Atlantis. Een situatie schets vooraf op papier: Atlantis ongeslagen bovenaan, Helios de nummer 6. Echter ondanks de ruime … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: