001 - Escaperoom aglemeen
De (on)mogelijkheden in de zorg op Radio Aalsmeer

De (on)mogelijkheden in de zorg op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 17 oktober 2017

Steeds meer locaties in Nederland worden toegankelijker voor mindervalide mensen, en het wordt nog sneller beter dankzij Ongehinderd. Meer daarover in ‘Halte Zwarteweg’. Esther Sparnaaij gaat in gesprek over de (on)mogelijkheden in de zorg, Meindert van der Zwaard presenteert al drie jaar ‘Aalsmeer by Night en Kim en Laurens krijgen de kinderboerderij en kinderburgemeester op bezoek. Ron Leegwater opent het weekend met zijn ‘Vrijdagavondcafé’, inclusief wijkagent Erik van den Brun met zijn politierubriek. 

‘Halte Zwarteweg’ over toegankelijkheidsapp

Ongehinderd is een maatschappelijk gedreven onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland en is mede opgericht door BNN Bikkel Gerard de Nooij die op zijn 23ste door een motorongeval een dwarslaesie opliep. Na zijn revalidatie ervaart hij letterlijk welke drempels er in het alledaagse leven zijn nu hij gebruik maakt van een rolstoel. Hij besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en richt Ongehinderd op. Ongehinderd heeft een app en website waarmee mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Daarnaast is Ongehinderd de uitvoerende partij voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. De informatie is gratis in de app en op de website te vinden, waar inmiddels tienduizenden gebruikers beoordelingen plaatsen. Donderdag een interview met communicatiemedewerkster Lianne Nijmeijer over de app en onderneming.

Grenzen van de zorg en die verleggen bij ‘Echt Esther’

Donderdag 19 oktober zitten zorgverleners Mariëlle Wegman, Annette Hoorn, Moos Putto en Wilma Klijn aan tafel bij Echt Esther. Het uurtje radio staat geheel in het teken van de grenzen van de zorg verlener vanuit diverse disciplines. Mariëlle Wegman is werkzaam als verpleegkundige in de ouderenzorg. In die praktijk ziet zij regelmatig dat grenzen worden verlegd en er soms levensverlengend wordt gehandeld. Annette Hoorn heeft een praktijk voor jeugd coaching, systemisch werk en orthomoleculair advies. Van hieruit begeleidt zij gezinnen en kinderen op holistische wijze. Moos Putto werkt sinds 26 jaar werkzaam in de psychiatrie. Op dit moment als sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij de crisisdienst , dat doet zij voornamelijk buiten kantoor uren.  Wilma Klein werkt al 15 jaar in de zorg. Gewerkt in de somatiek, revalidatie en ook in de thuiszorg. Op dit moment werkt zij op een psychogeriatrie (PG) afdeling. Heeft u nu al een vraag voor deze dames? Dat mag, stel uw vragen via het email adres esther@radioaalsmeer.nl.

Drie jaar ‘Aalsmeer by Night’ en October Eighties

Donderdagavond vanaf 22.00 uur is er weer een uitzending van 'Aalsmeer by Night'. Een bijzondere uitzending, want presentator Meindert van der Zwaard maakt al ruim 3 jaar het programma nadat hij het in 2014 overnam van Rinus en Sandra. Het live-programma is al sinds januari 2011 te beluisteren op Radio Aalsmeer en gaat aanstaande donderdagavond verder met het derde deel van de 'October Eighties'. In de maand oktober keert Meindert terug naar de muziek uit de jaren 80. Het eerste half uur en het gehele tweede uur hoor je de leukste en opmerkelijkste muziek uit het tijdperk 1980-1989. De vaste programma-items gaan even buiten dit thema om. De avond wordt weer afgesloten met 'Aalsmeer Easy', een half uurtje lekkere Easy Listening muziek, deze maand alleen uit de tachtiger jaren. Suggesties en verzoeknummers uit de jaren 80 zijn altijd van harte welkom. Bel gerust tijdens de uitzending: 0297 32 58 58, of volg 'Aalsmeer by Night' op Facebook. 

‘Let’s Go’ met kinderboerderij en Kinderburgemeestersdag

Afgelopen zaterdag ging Kinderburgemeester Derek naar de Landelijke dag voor Kinderburgemeesters in Delft. Vorig jaar vond deze dag voor het eerst plaats in Aalsmeer onder leiding van de 1e kinderburgemeester Vince en met Sophie als Kinderburgemeester. Vrijdag komt Derek bij Laurens en Kim vertellen hoe deze dag in Delft is geweest. Ook is Kim benieuwd naar waar hij nu druk mee is. Ook de Kinderboerderij Boerenvreugd komt langs. Zij organiseren a.s. zondag een hele griezelige dag op de kinderboerderij. Ze komen ons vertellen wat je allemaal kan doen. En natuurlijk is er swingende muziek, dus reden genoeg om je radio om 18.00 uur af te stemmen op Radio Aalsmeer. 

Boeiend Gesprek terug in ‘Vrijdagavondcafé’

Deze vrijdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur ontvangen Ron en Deborah onder andere de wijkagent van Aalsmeer Centrum, Erik van den Brun. Van hem horen we het actuele politienieuws en preventieve beveiligingsadviezen. Natuurlijk is er ruimte voor vragen en opmerkingen. Ook is Chiel Hollander te gast om alle ins en outs te vertellen over de komende Roparun. Dit is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Verder speelt Ron weer het radiospelletje Soundmemory met een kandidaat die kans maakt op de mok met zijn/haar hele naam erop en is Deborah er met haar maandelijkse social media rubriek om exact 22.22 uur. Yvonne Wells spreken we over de Kudelstaartse voorstelling Calender Girls. Dit alles omlijst met vrolijke items en heel veel muziek. 

Fysiotherapeut Wil Hofman in ‘Door de Mangel’

Afgelopen maandag schoof de Kudelstaartse verpleegkundige Desiree Vreken aan tafel bij presentatoren Mylène en Elbert Huijts. Spontaan, zorgzaam en lieverd waren de woorden die volgens Vreken het best bij haar passen. Na haar werk op de afdeling oncologie in het VU-ziekenhuis boetseert en fotografeert Desiree graag. Daarbij is de Aalsmeerse watertoren een van haar favoriete objecten. Op de vraag wat zij ooit nog eens wil doen, antwoordde zij resoluut: “Ballonvaren. Het liefst over Aalsmeers grondgebied, maar anders elders in Nederland.”

Ook Desiree is op zoek gegaan naar een nieuwe gast en gelukkig is haar dat gelukt. “Onlangs vierde hij zijn 50-jarig jubileum als fysiotherapeut. Ik wil graag weten hoe hij dat zo lang heeft volgehouden”, aldus de verpleegkundige. Daarbij heeft zijn zoon onlangs het stokje van hem overgenomen en Vreken wil graag weten hoe hij dat vindt. Het antwoord op deze vragen hoor je aanstaande maandag vanaf 19.00 uur in ‘Door de Mangel’.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De (on)mogelijkheden in de zorg op Radio Aalsmeer

Steeds meer locaties in Nederland worden toegankelijker voor mindervalide mensen, en het wordt nog sneller beter dankzij Ongehinderd. Meer daarover in ‘Halte Zwarteweg’. Esther Sparnaaij gaat in gesprek over de (on)mogelijkheden in de zorg, Meindert van der Zwaard presenteert al drie jaar ‘Aalsmeer by Night en Kim en Laurens krijgen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: