001 - Homan Zonnepanelen
Derek was op de landelijke kinderburgemeestersdag in Delft

Derek was op de landelijke kinderburgemeestersdag in Delft


Geplaatst op: 17 oktober 2017

De Aalsmeerse kinderburgemeester Derek Buikema is afgelopen zaterdag samen met wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven naar de tweede landelijke kinderburgemeestersdag in Delft geweest. Vorig jaar was de eerste editie in Aalsmeer. Naar aanleiding van deze succesvolle dag hebben Stichting Kinderrechten.NU in samenwerking met de gemeente Delft, museum Prinsenhof en de Kindercorrespondent het initiatief genomen voor
de tweede kinderburgemeestersdag.

Kinderburgemeesters moeten niet alleen lintjes doorknippen, maar ook over serieuze dingen meepraten. Ze willen bekender worden zodat meer kinderen ze weten te vinden en ook vinden de kinderburgemeesters dat ze een eigen bedrag moeten krijgen om kinderen in hun gemeente te helpen en projecten uit te voeren. Dit zijn enkele uitkomsten van de Landelijke Kinderburgemeestersdag 2017. In het Manifest van de Kinderburgemeesters hebben de Kinderburgemeesters zelf aangegeven wat zij nodig hebben.

Manifest naar de Eerste Kamer
In Delft heeft eerste kamerlid Jan Anthonie Bruijn het manifest van de Kinderburgemeesters in ontvangst genomen. Hij beloofde hun boodschap en ideeën aan de Haagse politici door te geven. De burgemeesters zelf maakten alvast een groepsapp zodat ze makkelijker contact met elkaar hebben en samen projecten kunnen opzetten.

Kinderburgemeester Derek heeft het manifest ook ondertekend: "Het is belangrijk dat volwassenen naar kinderen luisteren want als ze dat niet doen zouden er heel veel ongelukkige kinderen zijn.” Dat komt vindt Derek omdat kinderen anders denken dan volwassenen. Voor Aalsmeer is Derek druk bezig met het realiseren van rookvrije zones in gebieden waar kinderen komen. Hij wil beginnen op schoolpleinen en bij sportverenigingen.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Derek was op de landelijke kinderburgemeestersdag in Delft

De Aalsmeerse kinderburgemeester Derek Buikema is afgelopen zaterdag samen met wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven naar de tweede landelijke kinderburgemeestersdag in Delft geweest. Vorig jaar was de eerste editie in Aalsmeer. Naar aanleiding van deze succesvolle dag hebben Stichting Kinderrechten.NU in samenwerking met de gemeente Delft, museum Prinsenhof en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: