VZOD overtuigt niet en verliest in eigen huis

Geplaatst op: 24 januari 2012

Vandaag was het aan coach Frits Visser en de zijnen om de verloren wedstrijd van vorige week te revancheren. Dit tegen ZKC '31 uit Zaandam. In de teleurstellende wedstrijd tegen DKV (13-10) bracht VZOD/vdBoon niet wat het zou moeten brengen. Aan hen dus om te laten zien dat ze tegen de nummer twee, en dan ook nog in eigen huis, de puntjes wel weten binnen te halen.

De wedstrijd begon rustig. En met rustig bedoel ik dan ook ècht rustig. Het was ZKC '31 die na twee minuten de score wist te openen. Daarna ontbrak aan beide kanten het initiatief om de wedstrijd op sleeptouw te nemen, iets wat cruciaal zou blijken voor de eindstand. Na tien minuten mocht Bart Verheul, na een prachtige actie, tekenen voor de 1-1. Een paar minuten daarna wist VZOD zelfs op voorsprong te komen: het was Willem Mast die de korf vond en de 2-1 maakte. De Kudelstaartse korfballers waren heer en meester in de Proosdijhal. De 3-1 volgde dus al snel: Wouter Vermeulen scoorde vanaf de strafworpstip. Het volgende kwartier zouden er nog maar twee doelpunten vallen, één aan elke zijde. Met een 4-2 stand op het bord kon Frits Visser met goede hoop uitkijken naar een nog betere tweede helft. Deze helft zou echter een heel ander gezicht krijgen dan van tevoren was verwacht. De donderpreek van de coach van ZKC '31 bleek in ieder geval te werken. Binnen een korte tijd kwam de ploeg uit Zaandam op een 4-5 voorsprong, waarmee een achterstand van twee goals werd weggewerkt. Daarna ging het gelijk op. Josine Verburg zorgde voor de gelijkmaker, maar ook dit bleek tevergeefs. ZKC '31 wist weer te scoren en kwam daarmee opnieuw op voorsprong. Tien minuten daarna werd er geprofiteerd van de zwakke aanvallen van de thuisploeg. Wouter Vermeulen kon nog wel wat terugdoen, maar een kille 6-10 verscheen al gauw op het scorebord. Het lukte VZOD/vdBoon nog wel om terug te komen in de wedstrijd, maar verder dan 9-11, dus tevens de eindstand, kwamen ze niet. Een ietwat teleurstellende match aan Kudelstaartse zijde.

Trainer Frits Visser was duidelijk na de wedstrijd. Zo zou zijn team vooral in aanvallend opzicht te weinig hebben gegeven. ‘'Verdedigend hebben we wel de gevaarlijke punten van de tegenstander uitgeschakeld, maar aanvallend hebben we het echter weer niet gebracht'', luidde zijn conclusie. Volgende week is VZOD/VdBoon te gast bij DOS in Westbroek.

Het derde verloor ook thuis (6-13), het tweede en de alle jeugdteams wonnen. Voor met name VZOD E1 worden het nog spannende weken omdat de koppositie verdedigd moet worden. Alle uitslagen: VZOD 1-Zkc '31 1 9-11, VZOD 2-Tweemaal Zes 4 11-8, VZOD 3-Tempo 7 6-13, Groen Geel B3-VZOD B1 5-10, VZOD C1-OVVO C2 9-1, VZOD D1-Zkc '31 D2 11-3, VZOD E1-OVVO E2 6-3, VZOD F1-Thor F2 7-0 Meer info op www.vzod.nl

Vandaag was het aan coach Frits Visser en de zijnen om de verloren wedstrijd van vorige week te revancheren. Dit tegen ZKC '31 uit Zaandam. In de teleurstellende wedstrijd tegen DKV (13-10) bracht VZOD/vdBoon niet wat het zou moeten brengen. Aan hen dus om te laten zien dat ze tegen … Lees meer »