001 - Homan Zonnepanelen

Vernissage van de Markante Kudelkoppen geslaagd


Geplaatst op: 24 januari 2012

Op spectaculaire wijze is afgelopen zaterdag de expositie van 30 portretten van markante Kudelstaarters geopend. Deze portretten zijn allen van de hand van de Kudelstaartse psychologe en kunstenaar Christa Logman die een prachtige atelier heeft in Ouderamstel.

Na entree over de rode loper langs levende beelden stapte de genodigde door een lijst heen in de wereld van de Kudelkoppen. Na een welkomstdrankje startte de muziek (If a picture paints a thousand words) met een geweldige dansvoorstelling van Dansforce, waarbij Marielle Buskermolen (een van de geportretteerde Kudelkoppen) vanuit een lijst tot leven kwam onder de penseelstreek van de kunstenares. De dansvoorstelling van de 10 danseressen benutte op een prachtige manier de hele ruimte van de Watertoren in de hoogte! Kleurrijke voiles, bloemblaadjes en kwasten dwarrelden daarbij naar beneden.

Vervolgens opende burgemeester Litjens met lovende woorden de tentoonstelling.
Hij noemde dat de Kudelstaartse psychologe en kunstenaar Christa Logman met haar prachtige atelier in Ouderamstel vorige maand nog in het souterrain van het Louvre
de prix Special ontving van de Franse Société National des Beaux Arts met haar schilderij ‘la Robe Rouge'. Galeriehouder en collega-kunstenaar Peter Altena zag invloeden van Kokoschka, Luciën Freud, en Francis Bacon in haar werk. Haar stijl, van realistisch tot expressionistisch, is afhankelijk van haar modellen en hun karakters. Hij wees op de sterke compositie en het mooie kleurgebruik. Ook Christa Logman zelf heeft nog een woordje gedaan waarna het publiek uitgenodigd werd om de markante portretten te bewonderen. Het is voor het eerst dat binnen een gemeente zoveel bewoners zijn geportretteerd en gezamenlijk geexposeerd.

De opening was speciaal voor de Kudelkopppen zelf en hun directe familie. De sfeer was geweldig en het was een aparte gewaarwording om mensen van hun portret te herkennen in plaats van andersom. Christa heeft de beleving bij elke Kudelstaarter op geheel eigen wijze laten spreken op het doek.

Deze expositie is nog tot en met 12 februari te bezichtigen op zaterdag en zondagmiddag van 14-17 uur in de Watertoren te Aalsmeer.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vernissage van de Markante Kudelkoppen geslaagd

Op spectaculaire wijze is afgelopen zaterdag de expositie van 30 portretten van markante Kudelstaarters geopend. Deze portretten zijn allen van de hand van de Kudelstaartse psychologe en kunstenaar Christa Logman die een prachtige atelier heeft in Ouderamstel. Na entree over de rode loper langs levende beelden stapte de genodigde door … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: