Jesse Stange schiet KDO in slotfase naar driepunter in Voorhout

Geplaatst op: 22 oktober 2017

Na de jammerlijke 1-0 nederlaag van vorige week tegen Pancratius, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Foreholte op het programma. Een onbekende tegenstander uit het dorp Voorhout, die in zijn eerste vier wedstrijden drie punten wisten te pakken. Trainer Raymond de Jong wijzigde zijn basiselftal op twee posities ten opzichte van vorige week. Mathijs van Rijn keerde terug van zijn schorsing, terwijl de voetballende Jim Klijn de voorkeur kreeg boven ‘werker’ Nick Smits.

Bij het gastvrije Foreholte, die beschikt over een goed verzorgde accommodatie, liet KDO zich na anderhalve minuut direct positief gelden. Met een slimme steekbal wist Joeri Stange namelijk spits Mathijs van Rijn schuin voor het doel te zetten. De gretige Van Rijn liep slim door en schoot vervolgens koelbloedig de bal in de lange hoek, 0-1. De rood-witte thuisploeg speelde net als KDO in een 4-3-3-systeem en stichtte met name gevaar bij spelhervattingen. In de eerste helft was Bas Jongbloed, middenvelder van Foreholte, tot twee keer dichtbij de gelijkmaker. De paal en een kopbal net naast brachten redding voor de Kwakelaars. Aan de andere kant gokte KDO op zijn creatieve aanvallers en met iets meer geluk had het ook zo maar 0-2 kunnen staan. Met een 0-1 stand werd uiteindelijk de rust bereikt.

In de tweede helft begon de nummer zes in 2e klasse C van afgelopen seizoen fel en werd KDO steeds meer onder druk gezet. Na enkele hachelijke situaties voor het Kwakelse doel was de gelijkmaker in de 70e minuut niet onverdiend te noemen. Toni Arroyo, de spits van de thuisploeg, kopte na een voorzet vanaf de rechterkant van dichtbij de 1-1 in de linkerhoek. Opvallend was dat KDO na deze tegenslag duidelijk beter ging voetballen.

Na een vlottende combinatie tussen Thijs Plasmeijer, Joeri Stange kwam de bal op acht meter van het doel in de voeten van Jesse Stange. Jesse schoot echter in kansrijke positie over. Jesse Stange liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en nam KDO hoogstpersoonlijk op sleeptouw in de slotfase. In de 77e minuut was hij namelijk aan de linkerkant twee tegenstanders te slim af en schoot hard op doel. Via de voet van een verdediger van Foreholte ging de bal in het net, 1-2 voor KDO. Een minuut later etaleerde Jesse Stange opnieuw zijn klasse door de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied op schitterende wijze in de rechterbovenhoek te schieten, 1-3. Voor Jesse betekende dit zijn eerste doelpunt voor KDO in competitieverband, er zullen er hopelijk nog vele volgen. Foreholte drong in de laatste minuten nog wel aan, maar de Kwakelaars gaven nauwelijks iets weg in Voorhout. Vlak voor tijd had Mathijs van Rijn zelfs de 1-4 op zijn schoen, maar zijn schot ging net naast. Na ruim negentig minuten spelen floot de 20-jarige scheidsrechter af en was de tweede overwinning in de 2e klasse C een feit.

Tegen een gerenommeerde tweedeklasser drie punten pakken is een prima prestatie van het team van Raymond de Jong. De creatieve Kwakelse voorhoede maakte uiteindelijk het verschil in Voorhout, dit belooft nog veel goeds voor dit seizoen. Aanstaande dinsdag speelt KDO om 20:30 uur thuis tegen Pancratius in de 2e ronde van de beker. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars opnieuw thuis, dan voor de competitie tegen s.v. ROAC uit Rijpwetering. Leuk detail hierbij is dat dit elftal wordt getraind door quizmaster Hein Leliveld (heeft u zich al ingeschreven?), wij hopen op uw komst deze week!

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Mitchel Smits, Jim Klijn (83e Nick Smits), Jesse Stange, Thijs Plasmeijer, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joeri Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Na de jammerlijke 1-0 nederlaag van vorige week tegen Pancratius, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Foreholte op het programma. Een onbekende tegenstander uit het dorp Voorhout, die in zijn eerste vier wedstrijden drie punten wisten te pakken. Trainer Raymond de Jong wijzigde zijn basiselftal op twee … Lees meer »