01 - Nooit Gedacht
Clubcross competitie bij UWTC van start

Clubcross competitie bij UWTC van start


Geplaatst op: 23 oktober 2017

Zondag 22 oktober is de eerste clubcross bij UWTC weer verreden. Niet iedereen rijdt nationaal of wil aan de drukke ACC competitie meedoen. Eerder deze week hadden enkele vrijwilligers een parcours uitgezet rondom sportpark Randhoorn. De rest van dit jaar wordt er iedere zondagochtend om 10.30 uur een clubcross gereden. Ongeveer 15 deelnemers gingen bij deze eerste clubcross van het seizoen van start op het toch wel redelijk zware parcours na alle regen van vannacht. De triatleten Menno Koolhaas en Frans van Heteren waren de dagwinnaars.

Nationale veldrit van Rhenen en nacht van Woerden
Zaterdag 21 oktober deden er veel UWTC-ers mee aan de veldrit in Rhenen. Het zandgat bij Kwintelooyen is altijd erg zwaar. Kwintelooyen is een voormalige zandafgraving en ligt tussen Rhenen en Veenendaal in. Bij de amateurs hadden we de grootste groep aan de start staan: Bas, Bart, Tommy, Dennis, Menno en Maarten. Bas, Bart en Tommy waren in de kopgroep mee. Menno volgde hier vlak achter. Helaas kreeg Bart in de eerste ronde te maken met een afgebroken derailleur en moest hij ongeveer 1 km lopen voor hij bij de wisselpost was. In plaats van voor in het veld kon hij achteraan verder gaan. Bas en Tommy reden de hele race in de voorste gelederen. Bas de Bruin werd 6e en Tommy Oude Elferink 7e. Menno van Capel verspeelde in de laatste fase nog een paar plekjes en werd 18e. Bart de Veer werd na een inhaalrace 35e, Dennis Moolhuijsen 56e en Maarten Postma 64e.
Bij de dames reed Elleke Claessen weer een sterke wedstrijd en zij pakte in deze zware wedstrijd de 3e plaats. Lorena Wiebes werd 7e en Rebecca Cornelisse 21e. Judith van Maanen had nog last van een valpartij eerder het seizoen en ipv meedoen stond zij aan de zijlijn te supporteren. Bij de junioren werd Ian vd Berg 39e. Voor iedereen zaak om het materiaal weer op orde te krijgen voor de nacht van Woerden aankomende dinsdag 24 oktober. Een geweldig spektakel in de binnenstad van Woerden waar naast het veldrijden ook de kermis op volle toeren draait. Om 18.00 uur starten de nieuwelingen en junioren, om 19.40 uur de dames, om 20.40 uur de belofte en elite renners met tal van bekende namen en als sluitstuk van de avond om 22.10 uur de amateurs. Het UWTCX team is er op gebrand om ook hier weer een podiumplaats te scoren. Komt u ze ook aanmoedigen?

ACC Sloten
En ook bij de tweede ACC wedstrijd lag er rondom de wielerbaan van Sloten uitdagend parcours. Op 4 november zal hier het districtskampioenschap worden verreden. Een heuse zandbak en ook 3 balkjes vlak achter elkaar zijn hier speciaal voor aangelegd. Voor UWTC waren er weer enkele podiumplaatsen. Bij de jeugd reden zowel Siem als Mees van Smoorenburg naar de derde plaats. En Mike Derogee zat met een vierde plaats net buiten de podiumplaatsen. Maar ook Tom, Nees, Lars en Rens reden lekker mee.
Bij de 40- ging de winst gemakkelijk naar Tommy Oude Elferink. En bij de nieuwelingen werd Sven 4e en Danny 7e. Van de overige UWTC deelnemers is er nog geen uitslag bekend.

Jetze Plat is een Iron man
Het weekend van 14 oktober heeft UWTC lid en handbiker Jetze Plat de Ironman gereden in Hawaï. Ga er maar aan staan: 3.8 km zwemmen, 180 km handbiken en 42.2 km wheelen. Hij deed dit in een tijd van 8 uur, 41 min en 47 sec. Dit bekende ook nog eens een ruim parkoersrecord in de Handcycle Division en een overall 26e plaats van de 2365 atleten. Hiermee sluit Jetze een zeer sterk seizoen af en kan hij gaan genieten van welverdiende rust voordat de voorbereidingen voor 2018 weer van start gaan.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Clubcross competitie bij UWTC van start

Zondag 22 oktober is de eerste clubcross bij UWTC weer verreden. Niet iedereen rijdt nationaal of wil aan de drukke ACC competitie meedoen. Eerder deze week hadden enkele vrijwilligers een parcours uitgezet rondom sportpark Randhoorn. De rest van dit jaar wordt er iedere zondagochtend om 10.30 uur een clubcross gereden. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: